Daria20Trifu_copy

Daria20Trifu_copyDaria Trifu, producător de film, filantrop şi întreprinzător social, născută în România, emigrantă în Canada în urmă cu 12 ani, este un nume cu rezonanţă internaţională. Daria nu a renunţat niciodată la cetăţenia română pentru că, aşa cum spune chiar ea, „poţi scoate faţa din Braşov, dar nu poţi scoate Braşovul din fată”. Presa internaţională şi-a îndreptat din nou atenţia spre tânăra româncă propusă pentru nominalizare, în urmă cu câteva săptămâni, pentru „CNN Hero Awards 2011″ şi dezvăluie detalii de culise referitoare la munca acesteia din ultimii ani şi la faptul că Daria Trifu îşi dedică munca şi timpul pentru a dezvolta în oraşul său natal industria de film autohtonă.

Potrivit presei internaţionale, Daria lucrează în acest sens. În ultimele două luni, ea a fost în Braşov și a lucrat într-o manieră foarte activă pentru filmul „ABUSED IN AMERICA”, „Brașov Film Center” şi „Brașov International Film Festival & Market”.

În acest timp, a relaţionat cu o doamnă excepțională: Ambasadoarea Gill Wallace Hope, consilier al Președintelui Obama și G20, asupra Foreign Empowerment Policy şi, de asemenea, consilier al câtorva ţări din jurul lumii.

Ambasadoarea Hope a devenit mentorul Dariei, care i-a atras atenţia asupra României şi, în particular, asupra a două puncte: industria românească de film care nu este, în acest moment, competitivă în lume sau atât de profitabilă pe cât ar putea fi, dar şi asupra marelui număr de femei şi tineri şomeri din România.

Vorbind cu Daria în fiecare seară, care se află acum în România cu echipa sa, Ambasadoarea Hope a decis să numească România una dintre primele ţări ce vor primi o investiţie substanţială prin intermediul IPO (Initial Public Offer – Ofertă Publică Iniţială), pe care Excelenţa Sa o face acum prin intermediul Queen of Green – cea mai mare Ofertă Publică Iniţială (IPO) din istorie: 150 miliarde.

Programul va include un total de 70 de ţări iar ţelul Ambasadoarei Hope este ca România să primească o investiţie de 350 milioane $ pentru Industria Românească de Film şi 1.5 miliarde $ pentru a crea un necesar de 150.000 micro-intreprinderi pentru tinerii şi femeile şomere.

Daria este foarte fericită şi se simte privilegiată că poate lucra la un proiect atât de important pentru ţara sa. Ea va continua să muncească douăzeci de ore pe zi, şapte zile din săptămână pentru a face ca acest lucru să se întâmple.

Informaţiile au fost dezvăluite de către ziarul „Impact” din Montreal, în ultima sa ediţie de vineri, 8 Aprilie 2011.

Acum, Daria s-a întors în oraşul natal pentru a produce un film excepţional, „ABUSED IN AMERICA”.  Este un film de lungmetraj (nu un documentar) scris şi regizat de către Bruno Pischiutta.

Acest film va fi lansat în noiembrie anul acesta, calificându-se astfel pentru nominalizările la ACADEMY AWARDS© în categoria „Best Picture”.