comunicat_copyAtasat gasiti comunicatul de presa al domnului deputat Mircea Lubanovici, in legatura cu scrisoarea deschisă adresata de românii din statul Arizona, prin care acestia cer demisia Consulului General de la Los Angeles, Cătălin Ghenea.

PARLAMENTUL ROMANIEI

Camera Deputatilor
Mircea LUBANOVICI
Deputat – Diaspora

(SUA, Canada, America Centrala, America de Sud, Australia, Noua Zeelanda)

Comunicat

Regret ca am primit foarte tarziu invitatia la intalnirea de la Phoenix-AZ, pentru a participa la Receptia Deschiderii Consulatului Onorific General al Romaniei in Arizona, si timpul a fost scurt pentru a-mi modifica agenda deosebit de incarcata. Doresc sa transmit romanilor si inaltelor oficialitati participante la acest eveniment un mesaj care contine pozitia mea referitoare la problemele comunitatii romanesti din Phoenix-AZ in relatia cu Consulul General de la Los-Angeles.

In legatura cu scrisoarea deschisă, adresata de românii din statul Arizona, prin care acestia cer demisia Consulului General de la Los Angeles, Cătălin Ghenea, pe care îl acuză că a solicitat plati pentru servicii fara a elibera chitanta, credem ca este de competenta MAE sa rezolve aceasta problema, potrivit legislatiei in vigoare, iar – daca acuzatiile comunitatii romanesti din Arizona se vor confirma – sa se ia de urgenta masurile administrative si disciplinare, astfel incat situatii de acest gen, care pot afecta prestigiul MAE in Diaspora sa nu se mai repete! In functie de rezultatul anchetei interne al MAE, ne rezervam dreptul sa actionam in consecinta.

Pozitia noastra ramane ferm atasata intereselor romanilor pe care-i reprezint in PARLAMENTUL ROMANIEI. Totodata, avand experienta americana de peste 25 de ani, doresc sa le reamintesc tuturor romanilor din Statele Unite primul articol din “Declaraţia de independenţă a Statelor Unite”, care proclamă: “Toţi oamenii au fost creaţi egali; ei au fost înzestraţi de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile; printre aceste drepturi se regăsesc viaţa, libertatea şi căutarea fericirii. Guvernele sunt stabilite de oameni pentru garantarea acestor drepturi”.

Pe de alta parte Amendamentul al 5-lea a Constitutiei SUA si Conventia pentru Protectia Drepturilor Omului si Libertatea Individului al Consiliului Europei spun:

“Orice persoana acuzata de o infractiune este considerata nevinovata pana in momentul dovedirii vinovatiei conform legilor in vigoare”.

Cu deosebita Consideratie

Mircea Lubanovici
Deputat-Colegiul 3 Diaspora

Presedinte-Subcomisia pentru Problemele Romanilor de Pretutindeni