Filmul românesc ‘Billion Star Hotel’ a mai fost premiat la încă 4 festivaluri din Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Un palmares cu care ne mândrim.

Acestea sunt intr-o ordine aleatorie:

1. Los Angeles CineFest

Los Angeles, Statele Unite

Caștigător — Cel mai Bun Film de lung metraj — ‘Winner — Best Feature Film’

Festivalul este organizat de Mark Mos, de la Kodak Entertainment care este un regizor de imagine multi premiat dar și organizator ale unor premiere de film de prestigiu. Mark a organizat premierele unor filme de Oscar precum: “Gladiator” (Russell Crowe), “Misiune Imposibila 2” (Tom Cruise), “Gone in 60 de secunde” (Nicholas Cage, Angelina Jolie), “Cum Grinch a furat Crăciunul” (Jim Carrey ), și multe altele.

Mark este de asemenea și regizor, așa cum spuneam mai sus ; el are diplomă de master în televiziune și producție de film. Filmele sale au fost prezentate la festivaluri de film în orașe cum ar fi Los Angeles, Chicago sau Salt Lake City și, de asemenea, in numeroase țări europene. Pentru mai multe informații, puteți accesa:http://lacinefest.weebly.com/october.html

2. Hollywood Independent CineFest

Hollywood, Statele Unite

29 Noiembrie, 2015

Câștigător — Cel mai bun film de lung metraj — ‘Winner — Best Feature Film’

Hollywood Independent CineFestival este un festival care își are originea în Hollywood, CA. Fondatorii săi sunt realizatori de film câștigători de premii prestigioase sau doar nominalizați. HICF a fost creat ca o platformă pentru regizori pentru a prezenta munca lor lumii întregi și pentru a câștiga recunoaștere internațională. În fiecare ediție, specialiștii din industrie văd in privat fiecare film și votează pentru cel mai bun proiect pe diverse categorii. Mai multe detalii găsiți pe:https://twitter.com/HICineFestival

3. LAIFFA — Los Angeles Film Festival Awards

Los Angeles, Statele Unite

Câștigător — Cel mai bun film — toate genurile ‘Winner — Best feature film (all genres)’, Câștigător — Cel mai bun design de sunet ‘ Winner — Best sound design’

Filmul a fost nominalizat la 2 categorii — cel mai bun film (toate genurile ) și cel mai bun design de sunet, castigand ambele categorii. Pentru categoria cel mai bun film (toate genurile) au mai fost nominalizate :

DUMBBELLS

Film de lung metraj — toate genurile

Feature films (all Genres)

USA, regia : Chris Livingston cu : Hoyt Richards si Bryan Drolie

Bethlehem

Film de lung metraj — toate genurile

Feature films (all Genres)

USA,regia: Michael Malone

DisAssociationVille

Film de lung metraj — toate genurile

Feature films (all Genres)

USA , regia: James Christopher

Alte informații — pe site-ul festivalului. http://www.laiffawards.com/november-nominees.html

4. Hollywood International Moving Pictures Film Festival

Hollywood Blvd — Los Angeles, Statele Unite

Award of Recognition: Feature Film

Premiul de recunoaștere — film de lung metraj

La acest festival, ‘Billion Star Hotel’ a beneficiat din partea juriului de premiul de recunoastere — prima mențiune specială la categoria film de lung metraj. Practic a fost catalogat ca fiind al doilea film din festival.

Despre film

‘Billion Star Hotel’ este un film realizat în regia lui Alecs Năstoiu si produs de Ovidiu Vasu, avându-i în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Rădulescu si Teo Marton.

Este reconstituirea dramelor sufletești a trei personaje aparent ciudate — Sică Generalu’, Panait Surdu si Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții.

Profilul psihologic al acestora începe să se contureze odată cu poveștile marcante ale vieții personale, pe care și le împărtășesc cu naturalețe pe parcursul călătoriei. Fiecare poveste este un ‘de ce’ și, totodată, un ghid de supraviețuire.

Arthur Popescu — un cuceritor descurcăreț, își transformă drama într-un modus vivendi. Iubește femeile, le folosește și pleacă. Fiecare dintre ele i se oferă, neoferindu-i, însă, nimic.

Panait Surdu — un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de către tată și, fără explicații, pierde prima li singura iubire pe care o va căuta neîncetat li pe care o va regăsi printre amintirile unei tinere orfane.

Sică Generalu’—’tatăl maternal’ care se înconjoară de copii uitați de lume, cărora le oferă căldura unui cămin, pe care îi educă cu responsabilitate după regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, în acelali timp, tatăl pe care li l-ar fi dorit li mama care l-a părăsit, suplinind prin acțiunile sale rolul acestora.

Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.

Este o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști ‘atent’ care ‘înfulecă’ povestea și, cu minuțiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.