????????????????????????????????????

Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, dl. George Cristian Maior, s-a întâlnit cu sportivul român Lucian Bute, înaintea meciului pentru titlul mondial care urmează să se desfăşoare la Washington D.C.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, dl. George Cristian Maior, s-a întâlnit, pe data de 27 aprilie 2016, cu pugilistul român Lucian Bute, care va lupta pentru titlul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea WBC, împotriva boxerului suedez Badou Jack, în cadrul unei gale care va avea loc în Washington DC la data de 30 aprilie a.c.

Ambasadorul George Cristian Maior i-a dăruit sportivului român un drapel al ţării noastre şi l-a asigurat de susţinerea comunităţii româneşti din SUA, care este pregătită să asiste la o evoluţie pe măsura talentului, profesionalismului şi demnităţii pe care Lucian Bute le-a demonstrat pe parcursul carierei.

În mesajul înmânat cu ocazia întrevederii, şeful misiunii diplomatice a României în SUA i-a urat succes boxerului român şi a subliniat că a urmărit şi a trăit cu multă pasiune meciurile pe care acesta le-a disputat până acum. La bine şi la greu, caracterul dumneavoastră deosebit, puterea de a merge mai departe, mândria de a purta steagul României, au fost şi rămân o inspiraţie pentru toţi românii din întreaga lume”, a afirmat ambasadorul român.

 

Lucian Bute a avut în cariera sa 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită, şi 3 înfrângeri. Dacă va reuși victoria pe data de 30 aprilie, Bute va fi singurul român care a deținut centuri mondiale în două versiuni.