Nu stiu unde am citit această relatare despre vânzarea la străini a pământului românesc, dar o redau intocmai:”În timp ce Ungaria și Polonia, țări conduse de politicieni veritabili (transformați inevitabil în „dictatori” și „extremiști” de presa ultrademocratică), pun restricții pe vânzarea terenurilor, oamenii inteligenți și realiști din zona Vasluiului și din întreaga țară văd limpede ce se întâmplă și trag semnale de alarmă.

„De ce să mă bucur pe moment de banii străinilor și să regret apoi? E ca și cum mi-aș vinde sufletul. Eu așa văd lucrurile. Ne-am vândut industria, ne-am vândut tot, acum ne vindem pământul. Atât mai aveam. O să rămânem în țara nimănui. Ne vindem pământul, ne vindem sufletul! Ne bucurăm la banii străinilor, că ne dau 3.000 de euro pe hectar. Pământul nostru e atât de bun! Dar străinul va exporta totul. De ce să nu exporte românii? Nu văd cu ochi buni aceste vânzări și nu cred că există vreun agricultor care să vadă cu ochi buni acest lucru”, spune Vasile Mihalachi, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui.

De altfel, cu aceeași luciditate ca și Adrian Porumboiu, Mihalachi ajunge la aceleași afirmații, suspiciuni pe care le vede confirmate: „Nu cumva asta se vrea: să fim o piață de desfacere, o forță de muncă ieftină și să avem terenuri ieftine pentru europeni? Probabil că asta se vrea: ruinarea fermierilor”.

„Sunt împotriva oricărei vânzări! Este vorba despre un bun pe care nu avem dreptul să-l vindem. Solul românesc este atât de bun încât aș îndrăzni să spun că ar trebui să valoroze de două ori prețul din Europa. Ori noi îl dăm cu cel mult 3.500 de euro pe hectar…”, spunea cu indignare Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

Promotorii occidentalismului, ai globalismului și ai iubirii universale deveniți gânditori politici și sociali sub patente sorosiste se vor bucura probabil de aceste „investiții străine” acoperindu-se de teorii șchioape pe care nu le-au înțeles cu adevărat niciodată, a rentabilității, a tehnologizării, tot ce reușește să-i facă să scape din vedere esențialul: capitalul autohton este mereu în primul plan al unei creșteri economice și a unei economii sănătoase. Niciodată și nicăieri nu a fost altfel, și nici nu poate fi! „Altfel” acesta nu poate decât să se numească „exploatare”.

Fără a fi nostalgici, poate ar trebui să reținem ceva din perorațiile defunctului comunism: capitalismul nu a depășit faza sa imperialistă. Și nici nu are de gând să o facă prea curând… Iar România este o victimă a sa lipsită de apărare. Cu politicienii săi atât de proști, precum îi cunoaștem, nici nu ar putea fi altfel”.