O delegație prahoveană, condusă de dna Ludmila Sfîrloagă, vice-presedintele Consiliului Judetean Prahova, s-a aflat, timp de câteva zile, in mijlocul fraților basarabeni din raionul Hâncești.
Au fost zile de referință din istoria relațiilor dintre Prahova și Hâncești.
In cadrul acestei vizite s-a tăiat panglica de inaugurare a sălii Constantin Stere a Consiliului raional, investiție finanțată de Consiliul județean Prahova, împreună cu Consiliul Raional Hâncești. O sală modernă, multifuncțională, dotată cu aparatură de ultimă generație.
In semn de omagiu adus lui Mihai Eminescu,delegația prahoveană a depus o coroană de flori la bustul Poetului, aflat in centrul orașului Hâncești.
Cunoscută în toată Basarabia ca o luptătoare aprigă a Reîntregirii Țării, dna Ludmila Sfîrloagă a primit, din partea gazdelor, titlul de Cetățean de Onoare al Raionului Hâncești.
Totodată, delegația prahoveană, impreună cu tinerii ODIP, a făcut și o scurtă vizită la două sectoare de politie din Chișinău, oferind daruri tinerilor polițiști.
De remarcat și prezența, la Chișinău, a caricaturistului ploiestean Nicolae Ioniță, care a deschis o expoziție la Muzeul Literaturii Române din Chișinău, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii Naționale.