Organizaţia locală BRP (Boston Romanian Professionals) a organizat de curând o şedinţă de speednetworking la sediul Amerprise Financial din Charlestown, Massachussetts. BRP a invitat comunitatea românească din zona Boston la o întâlnire de “Speed Networking” în ideea de a crea o nouă platformă de întâlnire pentru românii profesionişti din zonă. Iniţiatorii principali ai întâlnirii au fost liderul organizaţiei Răzvan Mirică şi Valentin Neacşu, conducătorul subgrupului de Programe şi Activităţi, alături de membrii acestuia Andra Ivan şi Theodor Moisidis.
La întâlnire au participat în jur de 25 de persoane fiecare având prilejul să se cunoască unii cu ceilalţi şi să stabilească noi relaţii potenţiale de lucru pe viitor.
Ce este speednetworking-ul? Acest concept a apărut relativ recent şi a fost creat de Michael Slater care a petrecut mulţi ani dezvoltând relaţii de bussiness pentru diferite companii pornind de la zero bazându-se doar pe lista de contacte şi prieteni. Pe măsura ce acest concept a devenit mai popular cererea pentru organizarea unor asemenea evenimente a crescut deasemenea şi astfel a apărut situl www.speednetworking.com care ajută companiile în dezvoltarea relaţiilor de afaceri prin networking.
Evenimentul de la Ameriprise Financial este prima acţiune de acest gen organizată în comunitatea românească din zonă şi a fost pentru majoritatea participanţilor o experienţă interesantă şi fructuoasă atât din vedere profesional cât şi social, fapt ce reprezintă împletirea celor două dimensiuni de bază ale speednetworking-ului.
Cătălin Loghin, field engineer la Vertica Systems, Mass. ne-a declarat: “(..) acesta a fost primul eveniment organizat de BRP la care am participat. Mi s-a părut interesantă ideea de a cunoaşte profesional şi alţi români din zonă. De aceea am invitat-o şi pe Dana, soţia mea, care îşi caută un loc de muncă cât şi pe Paul Giura, un amic de la NYU Poly (Polytechnic Institute of NYU) care se nimerise prin zonă. Practic fiecare participant se aşează faţă în faţă şi discută câte 4 minute despre interesele profesionale sau despre experienţa lor în AMERICA. La sfârşitul timpului alocat cronometrul sună şi grupurile se ajustează cu o poziţie astfel încât partenerul de discuţie este nou. Am întâlnit multe persoane, câteva chiar din domeniul meu. Am plecat satisfăcut şi cu păreri de rău că nu am putut avea discuţiile într-un cadru informal.”
Subgrupul Proiecte şi Activităţi al organizatiei Boston Romanian Professionals (BRP) lansează de asemenea invitaţia de strângere de idei de proiecte. Cei interesati sunt rugaţi sa propună idei de proiecte care ar putea avea un impact pozitiv asupra comunităţii româneşti din zona Boston, şi în care respectivii ar putea investi efort pentru definirea, coordonarea şi susţinerea proiectului în faţa comunităţii. BRP-prin subgrupul Proiecte şi Activităţi va colecta ideile de proiecte (iunie – septembrie 2010), va modera discuţiile pe forumul online al BRP, şi va organiza o sesiune de postere cu participare mai largă (octombrie 2010), în care fiecare iniţiator de proiect împreună cu echipa constituită vor putea susţine proiectul în faţa comunităţii şi vor încerca să convingă comunitatea să se implice ca şi voluntari, sau să acorde sprijin financiar. Acest proces de selecţie va elimina ideile care nu pot suscita interesul comunităţii româneşti din zonă sau care necesită resurse financiare sau umane ce nu pot fi asigurate pentru moment.
Pentru informaţii suplimentare, participanţii sunt rugaţi să contactateze organizatorii prin email la adresa: PA@BostonRP.org