-…Așa că dacă doriți, invitatiile la ceremoniile de inaugurare a presedintelui  SUA, se pot obține si in schimbul unor sume impresionante.
– Zău? Ca un fel de bilet la căminul cultural…Păi, io cred că ca Președinte al Camerei Deputaților, atât personalitatea mea cât și prim-ministrul meu merităm așa ceva din partea partidului nostru. Să ne folosim  de aceasta invitatie pentru a da o lovitura de imagine lu ăla de la Cotroceni.
– Biletul  costă 1 milion $. Aranjăm cu un tip cam controversat, Elliot Broidy, care a scăpat de pușcărie pentru că i-a turnat pe cei cărora le-a oferit mită…Va deveni omul nostru.  Invitațiile  se fac în schimbul unor donații consistente, care pot depăși un milion de dolari.  De exemplu, contra unei plati de minimum 500.000 de dolari se poate avea acces, printre altele, la asa  „Candelight dinner”, dineul la care au participă – „special appeareances” – Donald Trump si sotia sa, Melanie. Pentru un milion de dolari ai  acces si la un „pranz al lide-rilor” – „Leadership luncheon” –  alaturi de o serie de membri ai cabinetului Trump. Presa din SUA consemneaza ca acest comitet pentru inaugurarea noului presedinte a strans circa 90 de milioane de dolari de la diversi donatori, dornici sa apara in preajma lui Trump. In 2013, Obama a colectat doar 43 de milioane de dolari. In plus, limita donatiilor la ceremonia de inaugurare a presedintelui Obama din 2009 a fost de 50.000 de dolari, pentru persoane fizice. Corporatiile nu au putut face donatii. Totusi, in 2013, Obama a permis corporatiilor sa faca donatii si a ridicat plafonul pentru sumele oferite de persoane fizice. AT&T, Boeing si Microsoft au contribuit, in 2013, la finantarea ceremoniei de reinstalare a lui Obama la Casa Alba…
-Lasă pălăvrăgeala și treci la treabă. Io plec mâine, Grindeanu poimâine. Închiriază și două avioane particulare, d-alea dă familie, cu pat de dormit…
***
Whashington DC, 11:07/22/1/2017. Secretariat general Biroul Oval. Elliot raportează ceva „mai sus”:
-Să fim în clar, încă de la început cu ăștia doi din România. Cel pe nume Dragnea fuse condamnat definitiv,  în dosarul “Referendumul”, pentru că a pus să voteze și morții, dar a fost trimis în judecată  și pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual (așa pățesc falșii intelectuali), alături de fosta soţie, BOMBONICA, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Un amănunt deosebit de interesant este că tipul e foarte bogat. Averea lui Dragnea cuprinde  proprietatea de 7.000 metri pătrați, mai mare ca un teren de fotbal, cu piscină  de dimensiuni impresionante și teren profesionist de tenis dotat cu nocturnă. În plus, Dragnea se poate lăuda cu un parc de mașini și mai multe propietăți imobiliare, fiind multimilionar în euro. Din 2011, Liviu Dragnea deține în satul sau orașul Alexandria o vilă împresionantă care se întinde pe două străzi, în downtown. Așa-zisul baron de Teleorman mai are un teren  de peste 4.000 de metri pătraţi şi o casă în construcţie.
-OK. Altceva?
-Dracula, pardon, Dragnea a declarat luni ca a decis sa participe la ca nu intelege de ce „exista atata suparare” pe marginea acestui subiect. Și a mai declarat presei din țara lui că structura  face aceste invitatii tuturor celor pe care vrea sa-i aiba in aceste zile. Culmea că ăsta chiar crede că Statele Unite îl vor neapărat la inaugurarea domnului Trump. Și mai susține că vrea să vorbească cu tot felul de demnitari la Washington, cu toate că habar n-are de engleză. Tribul din care face parte românul are chiar simțul umorului: „Daca cineva o sa ma intrebe acolo de vorba, probabil ca o sa-mi fac ceva curaj sa vorbesc si sa raspund, daca o sa ma intrebe ceva despre Romania. Cred ca nu este interzis.”
-Să vorbească? În afară de „Hi”, „Hello” nu știu ce-ar avea de spus.
-Președinția acestei țări se pare că s-a opus, dar individul a ținut-o pe-a sa, după cum am fost informat: „Cu toate astea eu m-am incapatanat sa merg.” Intrebat daca deplasarea sa in SUA va fi suportata de Camera Deputatilor, Liviu Dragnea a confirmat: „Da, mi s-a spus ca da, ca se poate, ca asta este practica”. La insistentele jurnalistilor daca va reprezenta totusi statul roman in SUA, Liviu Dragnea a raspuns ironic: „Nu stiu, poate reprezint cladirea asta”.
-Comportament de homeles. Trebuie să-i atrag atenția președintelui. În țara asta se petrec lucruri care pot scăpa de sub control.
-Individul a mințit că domnul Trump l-a invitat personal. Asta cam depășește orice tupeu. Au comentat asta în presa slugarnică a partidului său cam în termenii aceștia: „Cand presedintele Americii te invita la el la masa, cu sotia lui la masa… L-a invitat pe Liviu Dragnea la un dineu super, super restrans. Liviu Dragnea s-a intalnit cu absolut toti cei mai importanti oameni din administratia Trump. Sa inteleaga si basistii si iohannistii, a fost o intalnire intr-un cadru foarte, foarte restrans, Liviu Dragnea a stat si la masa lui Trump unde a discutat lucruri foarte, foarte importante.”
-Asta depășește deja ceea ce e permis. Minciuna în stare pură.
-Acesta a mai spus ca a vorbit cu Dragnea, care l-a informat ca la intoarcerea in tara va dezvalui doua mesaje „foarte importante” din partea lui Trump.
-Oops!
-„Am vorbit cu el azi noapte si mi-a spus ca are de transmis doua mesaje foarte importante”, a mai spus Stefanescu.
-Glorious! Acela ce document mai este?
-Un discurs al lui Klaus Iohannis. (Prezintă textul). “Astăzi, în seara zilei de 23 ianuarie, ne-am adunat în Palatul Cotroceni pentru a comemora unul dintre evenimentele de suflet ale românilor, Mica Unire. Ce clasă politică am avut noi atunci când a început să ia ființă națiunea română și ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleși să conducă țara se ocupă într-un mod cu totul paradoxal de cu totul alte lucruri. Atunci în 1859 politicienii s-au ocupat de unirea principatelor. Ai noștri se ocupă de grațiere, grațierea propriilor dosare… Ce generație am avut atunci, oameni care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume și ce politicieni avem azi. O coaliție aleasă să conducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea Codului Penal, se ocupă de ameliorarea Codului Penal într-un sens cel puțin discutabil. Micșorarea amenzilor pentru abuzul în serviciu…
În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste. Oameni indignați au ieșit ieri în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin OUG legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații. Imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziuni obediente că este o nouă mineriadă, că e o lovitură de stat. Ce aberație! Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu politicienii dau lovitură de stat. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul. Doar nu-și imaginează cineva că au ieșit în stradă pentru acest Guvern. Românii au dreptul la o clasă politică pe măsură. Această temă a devenit în mod nefericit o temă națională. Un referendum prin care românii vor putea să se exprime, să spună dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu, fiindcă aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD.
… Vrem să fim o națiune puternică, un stat de drept sau vrem să fim o națiune așa și așa cu un stat de drept care poate fi înmuiat și discutat. Vrem să fim o națiune care seamănă cu generația care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Vrem să fim o națiune așa cum sunt națiunile europene sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea în corul națiunilor europene?”…
-Interesant este și ceea ce postează oaspetele nostru pe calculatorul său. Deci Dragnea, a scris pe că, la revenirea din SUA, l-a găsit pe preşedintele României “în fruntea unei noi mineriade”, “o manifestaţie neautorizată împotriva ordinii constituţionale”, şi a calificat protestele ca fiind “un început de lovitură de stat”.
-Asta se întâmplă în Africa?
-Nu, în Romania. Se spune că Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, ieri seară, celor peste 30.000 de protestatari anti-graţiere care se îndreptau dinspre Piața Universității către sediul Guvernului.
El a declarat din mijlocul mulţimii: “Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați.”
Interesant e și ceea ce un scriitor român, Mircea Cartarescu, a declarat.
„Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoți, nici guvernul ăsta de semi-analfabeți. El a votat pentru o viață mai bună și mai demnă, nu pentru o mafie spoliatoare care vrea acum să scape de pușcărie. Iar acum oamenii sunt în stradă și acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau. L-am subestimat pe președintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaște interesele României și ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoților. Președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere.”
Klaus Iohannis a declarat și el că “PSD si Dragnea s-au comportat ca la gradinita: ‘Vin cu tata, vin si eu cu tata, am eu un unchi si vin si eu cu un unchi mai tare'”, au fost declarații  la Strasbourg, cu privire la reactiile PSD si ale lui Liviu Dragnea in chestiunea referendumului. conform Agerpres. El a sustinut ca social-democratii se gandesc la suspendarea sa din functie de la data la care a devenit presedinte, dar ca nu crede in declansarea acestei proceduri, adaugand si ca in prezent “cercul de decidenti in PSD s-a restrans foarte mult si tinde spre unu”. Cam acestea au fost evenimentele esențiale. Credeți că i le putem raporta domnului Trump?
-Nu, avem probleme mai importante. Am reținut chestia cu grădinita, Kindergarden. Oamenii aceștia nu trebuie să fie luați în serios. Ce, își imaginează că numai ei populează planeta?…