a

a

Ovaţiile unei săli pline, după un concert de înaltă clasă, ne-au adus într-o seară călduroasă de vară bucuria revederii şi reascultării pe scena Atheneului Român a celor mai buni tineri muzicieni ai ţării Orchestra Română de Tineret.  Reuniţi sub bagheta magică a dirijorului Cristian Mandeal, tinerii au surprins publicul cu talentul lor, rod al orelor îndelungate de pregătire, despre care maestrul Mandeal ne-a  mărturiseste: “pentru mine este o infuzie de tinereţe, aşa cum penru ei este o infuzie de maturitate.  Din aceste două elemente nu poate să se nască decât ceva frumos. Aceşti tineri sunt croiţi parcă pentru a ne reda bucuria şi speranţa pentru viitorul acestei ţări.”

A fost primul concert simfonic din cadrul Seratelor Muzicale în Bucureşti, prezentând în program: Preludiu şi moartea Isoldei de R. Wagner; Poemul simfonic Don Juan de R. Strauss şi Simfonia nr. 4 de P. I. Ceaikovski.

Seratele Muzicale în Bucureşti, au început pe 14 iulie si se vor încheia pe 30 noiembrie. 21 de concerte de muzica clasică, în fiecare miercuri a săptămânii,  reunind pe scena Atheneului mari nume de interpreţi români şi străini, dirijori de prestigiu, orchestre camerale şi simfonice.

Orchestra Romana de Tineret a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu. Membrii săi au vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, fiind selectaţi dintre cei mai talentaţi instrumentişti din generaţia lor. Acesti tineri vor participa si in viitoarele proiecte pentru 2010 si 2011 ale Asociaţiei Culturale Lanto Arte dar şi în următoarea ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, proiecte ce-şi propun aducerea la scenă deschisă, pe cei care vor duce mai departe prestigiul muzicii româneşti.