sociația DAR ASSOCIATION și – a propus să promoveze prin proiectul „100 de ani ai orașului”, să aducă în atenția publicului într-un mod inedit, prin incitantele lucrări ale lui Laurențiu Dimișcă, patrimoniul arhitectural românesc creat în ultimii 100 de ani. Expoziția cuprinde 20 de picturi de inspirație urbană și fotografii ale unor lucrări murale realizate în ultimii ani de artistul Laurențiu Dimișcă , toate, confirmând apetența sa pentru descrierea spațiului citadin prin mijloace proprii, inconfundabile.


Am ales lucrările lui Laurențiu Dimișcă pentru că în ele poveștile individuale se contopesc în povești ale comunității descrise în culori puternice care suprasolicită simțurile și nu îl pot lăsa pe privitor indiferent. Deși se apropie stilistic de arta naivă prin povestea elaborată din spatele fiecărei lucrări abordarea sa devine sofisticată.
Laurențiu Dimișcă pictează case de locuit, instituții sau chiar elemente de arhitectură industrială, cu toate acestea nu ne putem referi nici un moment la ele ca peisaje ci mai curând la un cadru pentru poveștile oamenilor care le-au locuit, le-au creat, le-au făcut celebre, sau le-au distrus. Poveștile sunt profund românești, ele surprind un oraș idealizat care poate fi: Iașul, Craiova sau București dar și Oradea sau Constanța.
Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2018.

Multumim pentu cooperare: Primăriei Municipiului Iași , Departamentul Iașul Centenar și Muzeul Municipal Iaşi care găzduieste expoziția în perioada 22-24 ianuarie.
Mulțumim Asociatia-Editura Istoria Artei, ni s-a alăturat în acest proiect de artă vizuală.
Mulțumim Primăriei Capitalei, prin intermediul Casei de Cultură ”Friedrich Schiller” vom expune la kilomerul 0 al Capitalei
Expoziția va rămâne la Casa Schiller în perioada 31.01- 14.02.2018 și va putea fi vizitată în cadrul programului de lucru al instituției.

Cordorator al proiectului: Alexandra Brutaru
Contact:office@dardevelopment.ro