Las_Vegas

Las_VegasOriunde se duc, românii păstrează cu ei pasiunea pentru fotbal. O demonstrează din plin Ovidiu Ene, un român stabilit la Las Vegas, care de 10 ani încoace a organizat și sponsorizat campiona­tul de fotbal “Romanian Soccer Festival”. La campionatul din acest an au jucat Rapid Las Vegas, echipa lui Ovidiu Ene, Portland Inter­national, Romania Los Angeles, FC Seattle și FC Gloria Buzău Old Guys.
Aceste echipe de fotbal au fost formate din românii stabiliți în America. Și ca o curiozitate, finala evenimentului a avut loc chiar în ziua de 10, în cea de-a 10-cea lună (octombrie) a anului 2010. La finalul com­petiției, locul 1 a fost ocupat de Rapid Las Vegas – pentru prima dată campioană în toți acești ani, iar pe locurile 2 și 3 s-au clasat Portland International, respectiv FC Gloria Buzău.
Ovidiu Ene ne-a declarat în exclusivitate faptul că acest festival al fotbalulul românesc este singurul ingredient care adună la un loc sute de suporteri ai sportului cu balonul rotund din această zonă. În anii precedenți existau și 12-16 echipe de fotbal în cadrul acestei competiții dar din cauza crizei economice, anul acesta au participat doar 5 echipe. Fiind sponsor unic, Ovidiu Ene speră ca pe viitor acest festival să revină la forma consacrată.