LAS-VEGAS-MAI-2011-wb

LAS-VEGAS-MAI-2011-wbÎmi place râsul, nu râsul ironic sau sarcastic, ci râsul sincer care deschide inimile. Am înţeles că eşti bine venit oriunde cu un zâmbet. Veselia celor din jur, este benefică. Surâsul ca şi soarele, alungă iarna de pe chipul oamenilor. Mă refer la surâsul sincer şi spontan, care seduce şi reconfortează, nu la cel mecanic care seamănă a rânjet, pentru că acela, nu înşală pe nimeni. Expresia unei femei este mai importantă ca rochiile pe care le poartă. O cunoştinţă care are magazin mi-a spus că preferă să angajeze o vânzătoare cu pregătire elementară, dar cu un surâs sincer, decât o licenţiată cu un suras prefăcut si bine cosmetizat. Corect. Iar chinezii sunt plini de înţelepciune. Au un proverb: „Omul care nu ştie zâmbi nu trebuie să-şi deschidă prăvălie”.

Aşa este, un surâs nu costă nimic, dar înfăptuieşte multe. Şi mai e ceva foarte important: amintirea unui surâs stăruie câteodată o viaţă întreagă, chiar dacă el ţine doar o clipă. Dacă vreţi să fiţi iubiţi surâdeţi şi dacă în drumul vostru întâlniţi un om prea obosit ca să vă dăruiască un surâs lăsaţi-l pe al vostru. Nimeni nu are mai multă nevoie de un zâmbet decât acela ce nu-l mai poate dărui. Cu zâmbetul şi veselia care se citea pe faţa fiecăruia, am petrecut câteva ore de neuitat sâmbătă 7 mai 2011, la  clubul milionarilor „Sterling Club” din Las Vegas, împreună cu o parte dintre românii cu o carieră de succes în SUA, printre care:

LIA ROBERTS, Consul General Onorific al României la Las Vegas, sufletul acestei întâlniri, care a declarat: “Sunt alături de ţara mea, ROMÂNIA, al cărui nume va fi pe cele mai înalte culmi, prin realizarea acestei gale a celebrităţilor româno-americane la Las Vegas, la The Stirling Club, un loc exclusivist al celebritatilor americane!”

SIMONA MICULESCU, numită în 2008 ambasadoare a României la Naţiunile Unite. Încă un pas înainte pentru cea care, trei ani la rând, s-a numărat printre cele mai de succes femei din România, nu datorită curajului nebun de-a se aventura în cele mai periculoase situaţii şi zone conflictuale ale lumii, ci pentru valorile în care crede dintotdeauna: „În Carta ONU stă scris că popoarele Naţiunilor Unite sunt animate de dorinţa comună spre o lume mai bună. Este o misiune aparent imposibilă, dar foarte complexă şi pe care o luăm foarte în serios aici, la New York, unde, conducând o echipă inimoasă, practicăm cea mai pură formă de diplomaţie, valorificându-i întregul arsenal, căutând mereu o abordare cât mai aplicată şi mai nuanţată, cu alianţe mai puternice, cu instituţii internaţionale mai eficiente, cu o fidelitate absolută faţă de valorile noastre democratice şi cu o « voce » asertivă, pozitivă şi constructivă. Trăiesc din plin, multiplic şi nuanţez visul românesc pe pământ american.”

LIA LUNGU, interpretă de folclor şi jurnalistă la New York, un nume sinonim cu cel al căntecului,  este o romăncă mai
cunoscută in America decăt in România, o artistă născută în Banat, care a dus peste Ocean tradiţiile neamului, ajungând pe cele mai înalte scene americane, de la Lincoln Center, Central Park, Actors Place, până la Simphony Space – Broadway. De menţionat faptul ca Lia Lungu a avut iniţiariva ca această seară minunată să se desfăşoare la Las Vegas.

MARIAN PÂRJOL – Consul General al României la New York: „Este necesar să avem oameni devotaţi şi dedicaţi României, care să îşi pună în slujba intereselor ţării experienţa acumulată în anii petrecuţi aici, în SUA şi să aducă astfel investiţii în România. Cred că aceasta este una dintre soluţii la dilema economică naţională.”

CĂTĂLIN GHENEA – Consul General al României la Los Angeles.

GEORGETA BOŞTEAN, din Los Angeles,cunoscută femeie de afaceri, care a avut o deosebită contribuţie, astfel ca această întâlnire să rămână de neuitat.

GEANINA SMART o persoană deosebită care are legături strânse cu lumea Barbie. A plecat din România la vârsta de 13 ani, în anul 1985, şi a luat drumul Africii, alături de tatăl ei. La 20 de ani a ajuns în America, în „Oraşul Îngerilor”, Los Angeles. Legăturile cu Barbie datează de la o vârstă mult mai fragedă: „De când eram micuţă, în Suceava, mi-a plăcut mult să fac haine pentru păpuşi şi mă grăbeam să-mi termin temele la matematică şi romană ca să am timp mai mult pentru a crea vestimentaţii”, îşi aminteşte Nina. „Când am ajuns în America, la unul din cursurile de la şcoala de modă pe care le frecventam am creat primul costum pentru Barbie.  Profesoarei i-a plăcut mult şi m-a îndrumat spre lumea fascinantă a păpuşii Barbie în State”, a mai mărturisit ea. Acesta a reprezentat pentru Nina momentul de început al unei poveşti de succes alături de păpuşi.

ANASTASIA SOARE cunoscută şi ca “Regina Sprâncenelor”, care s-a mutat cu familia în Statele Unite unde a devenit celebră prin munca sa în salonul de înfrumuseţare.

ALEXANDRA NECHITA, copilul minune, „al doilea Picasso”, este artistul contemporan de origine română cel mai cunoscut şi mai bine vândut în lume. Picturile ei au devenit faimoase încă de la vârsta de 8 ani, când a avut prima expoziţie personală la Los Angeles şi unde a absolvit Facultatea de Arte (UCLA), California. La insistenţele unui atelier celebru din Veneţia, insula Murano, experimentează sculptură în bronz şi sticlă. Are lunar expoziţii în Statele Unite şi în întreaga lume. Locuieşte în Beverlly Hills, vorbeşte la perfecţie româneşte (chiar cu accent moldovenesc).

DR EMILIAN BADEA, Prof. Univ., Muzică, dirijor, a infiinţat clase de acordeon la universitatea din Boston, acolo unde şi predă.

ECATERINA GEORGESCU, Compania Provita Internaţional: organizaţie non-profit, de ajutorare a orfelinatelor şi adăposturilor (“homeless shelters”) din diferite ţări, România, Mexic, SUA.

DR. ROBERT GARFIAS, Prof. univ. de Antropologie culturală, de origine sud-americană, vorbeşte 12 limbi, inclusi româneşte. A locuit în România unde a studiat folclorul românesc, specializat pe „doină”, a colaborat cu Academia Româna şi cu Institutul de Folclor. A primit cea mai înaltă medalie de onoare a Japoniei şi a fost primit de împăratul Japoniei.

VICTORIA PETRI, cercetator ştiinţific la Departamentul de Genetică Moleculară de la Medical College of Wisconsin.

ADRIAN STOICA, inginer la NASA, – Jet Propulsion Laboratory – cu merite deosebite în domeniul cercetării şi realizării roboţilor.

ROMEO şi JULIA SALENO, doi tineri de succes cunoscuţi publicului internaţioanal, două voci de aur care au absolvit Academia de muzică din Cluj Napoca, au urmat studii la New York sub îndrumarea Renatei  Scoto, a tenorului David Bender solist al New York City Opera şi Chearles Riecker, director al Operei Metropolitan. Romeo şi Julia au câştigat numeroase premii la concursuri internationalede canto. Romeo Saleno este singurul tenor roman selecţionat la Washington DC în OPERALIA lui Placido Domingo, iar Julia a predat canto la New York şi a cântat în foarte multe ţări din lume.

STEFAN STRĂJERI, director al revistei „Curentul Internaţional”, Detroit, de profesie inginer, născut în Pojorâta, Bucovina.

SORIN OLARIU, a absolvit o facultate tehnică şi Teologia. Profesor, inginer, realizator de emisiuni la radio şi tv., poet, publicist şi epigramist, stabilit în Michigan – SUA şi care face parte din departamentul de Marketing-Advertising al unei companii multietnice de Telecomunicaţii

SMARANDA LIVESCU, preşedinte fondator, International Union of Romanian Women for Women Inc. (UNIFERO, Inc.)

DANIEL GANEA, model şi actor – Phoenix, Arizona şi Los Angeles, California. Din anul 2009, face parte din echipele de actori de la Hollywood.

ADELA ADRIANA MOSCU, Lancaster, Pennsylvania, poetă, psiholog, masterat la New York University din Manhattan.

DORIS MIRESCU, din New York, regizor şi scriitor, a fost răplătită cu Summa Cum Laude Master of Arts în Literatura Franceză, acordat de Paris-Sorbonna, precum şi un MFA pentru regie în teatru, acordat de Columbia University. A absolvit Lincoln Center Theatre Directors Lab, iar în prezent predă studii avansate de actorie şi regie la şcoala de Arte Vizuale.

SIMONA MITRICĂ, Director General, AMRO TRAVEL, din Las Vegas.

***

Spectacolul din această minuntă seară a fost susţinut de primul cuplu de pop-opera din România Julia şi Romeo Saleno, Lia Lungu, Felicia Filip, Maria Ciobanu, Camelia Filip Ciobanu şi Mariana Birică, a căror răsplată au fost aplauzele binemeritatate.

Aici la Las Vegas, în „oraşul norocului” sunt mii de familii de români. Norocul le-a surâs, trăiesc, muncesc şi se bucură de viaţă, fără a uita să-şi înveţe copiii limba română şi care nu uită nici locul în care au văzut lumina zilei, România noastră cu plaiuri de dor.

Un zâmbet de peste Ocean, adresat tuturor!