Fericirea_0

Fericirea_0Ce te face fericit? De câte ori nu ne-am pus această întrebare?Aţi găsit reţeta fericirii?

Definiţia fericirii din dicţionar: Fericire, fericiri, s. f. Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină.

Pe această temă s-au scris cărţi, s-au scris dizertaţii ample şi sunt sigur că multe din rândurile pe care le voi scrie, au mai fost scrise şi de alţii dinaintea mea, dar simt nevoia catartică de a-mi exprima opinia mea personal.

Fericirea poate fi văzută că o stare de euforie de moment, datorată unei situaţii în care am realizat ceva extraordinar sau o stare de mulţumire de moment. Pentru ca să ne simţim împliniţi emoţional, trebuie în primul rând să fim sănătoşi şi să aveam un oarecare confort financiar.

A nu se confunda fericirea cu bucuria, o stare de moment de scurtă durată, un sprint pe 100 de metri, pe când fericirea, este o stare de lungă durată, un maraton dacă vreţi. Bucuria poate fi anticamera fericirii, toţi avem parte de momente agreabile şi plăcute care ne dau o stare de bine şi este necesar să conştientizam aceste momente scurte şi efemere , pentru că ne duc către poarta fericirii.Fiecare dintre noi are o viziune personală asupra fericirii şi de aceea nu se poate da o reţetă a fericirii, care să fie aplicată de către toţi şi să se obţină aceleaşi rezultate.

Fericirea fiecărui indivd depinde cât de evoulat sau invoulat este sau cât de inteligent sau mai puţin este. Toţi avem momente de fericire şi contează să ştii să te bucuri de ele cât timp poţi. Sunt persoane care au un şablon mental cam cum ar trebui să arate fericirea şi aceste persoane nu sunt fericite nici în cele mai frumoase clipe, pentru că ei tind şi speră la ceea ce nu au şi nu realizează că aceste clipe de bucurie sunt trepte către fericire.Bucură-te de ce ai, când poţi şi cum poţi!

Dragostea poate aduce momente de fericire atunci când partenerii sunt independenţi şi se iubesc în proporţii aproximativ egale. Banii aduc şi ei clipe de fericire, dar nu sunt un panaceu care să-ţi asigure o fericire pe termen lung.

Putem găsi fericrea în lucruri mărunte care ne pot face să zâmbim şi să ne bucurăm cum ar fi: torsul sacadat al unei pisici, o plimbare prin ploaie, zâmbetul unui copil, un răsărit sau un apus de soare, o adiere de vânt, o plimbare desculţ pe plajă, sau o bătaie cu perne cu partenerul tău sau copiii tăi.

Fericirea există pentru că tristeţea există. Nu pot exista una fără cealalata…pentru că altfel cum am mai cunoaşte ce este fericirea şi cu ce se mănâncă? Trebuie, că în orice, să existe un opus…bun-rău, viaţă-moarte, cald-rece, frumos-urât, prost-deştept, etc.

Reţeta mea personală pentru fericire ar trebui să conţină următoarele ingrediente:

Să ştiu că fetiţa mea este sănătoasă şi fericită.

Să ştiu că partenera mea de viaţă este fericită că este cu mine.

Să am un minim de confort financiar.

Să am un animal de casă pe lângă mine.

Într-un cuvânt, aş fi fericit dacă aş şti că cei mai dragi de lângă mine sunt fericiţi…dacă aceste ingrediente nu ar exista în reţeta mea de fericire, m-aş simţi că un matelot navigând pe o corabie a tristeţii, care, eventual, se va scufunda în Marea Nefericirii.

Se zice că iubeşti cu adevărat persoana de lângă ţine, atunci când ai fi în stare să o laşi să plece de lângă ţine pentru a-şi caută fericirea, în cazul în care nu ar fi fericită cu ţine.Acest lucru ar fi ultima dovadă de iubire şi de lipsă totală de egoism.

S-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus fericirea mea aşa… nu înainte de a încheia cu un citat care mie mi-a plăcut mult:

„Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademeneşti sau să o chemi, te va evită cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi nici un pic de atenţie şi îţi vezi de treaba, o veţi găsi frecându-se de picioarele tale şi sarindu-ţi în poala” de William Bennet.