Noconformistul scriitor francez, Frederic Beigbeder a venit în România la invitaţia Gazetei Sporturilor şi a Editurii Trei.  Beigbeder lansează în România două din cele mai cunoscute cărţi ale sale, in ediţie de chioşc, împreună cu Gazeta Sporturilor: “Dragostea durează trei ani” şi “13,99 lei”, care au apărut cu ziarul de sport pe 24 şi 31 august. “Scriu numai romane, dar poate că este momentul pentru mine să scriu pentru teatru, de ce nu?!” Aceasta a fost reacţia lui Frederic Beigbeder  autorul cărţii “Dragostea durează 3 ani” după ce a văzut piesa cu acelaţi titlu jucată la a 500-a reprezentaţie în Bucureşti.

“Este incredibil! Oamenii râd, se distrează! Cred că este frumos pentru că romanul nu este defapt un roman. Este ca un eseu şi ficţiune! O combinaţie! Şi este dificil să-l adaptezi pentru scenă, tocmai din cauza asta. Dar ce au făcut ei aici, este interesant pentru că este atât teatru cât şi comedie “stand up”, combinate. Am scris cartea cu 14 ani în urmă şi acum o lună am terminat filmul, aşa că este o poveste mult mai lungă decât 3 ani…..”

Frederic Beigbeder a avut o sesiune de autografe pentru ediţia de chioşc a cărţii “Dragostea durează trei ani” în La Muse – Teatrul de pe Lipscani, după spectacolul aniversar al piesei de teatru cu acelaşi nume, spectacol al Companiei de Teatru D’AYA.

Reprezentaţia a coincis nu numai cu venirea autorului în România, dar şi cu ziua de naştere a lui Chris Simion, care semneză regia piesei şi interpretează personajul principal, alături de Ilinca Goia, Gabriela Iacob şi Vitalie Bichir.

„Este un spectacol post modern, recomandat spectactorilor dezinhibaţi şi lipsiţi de prejudecăţi, un spectacol neconvenţional, care anulează limita dintre actori şi spectatori. De fapt nu e un spectacol, e viaţa fiecăruia”, Chris Simion.