IMG_2216

IMG_2216Pe 8 februarie 2012 la sediul ICRNY a avut loc lansarea antologiei de poezie contemporană românească “The Vanishing Point that Whistles”, volum editat de Paul Doru Mugur împreună cu Adam J. Sorkin si Claudia Serea.

Nu doar cinematografia românească a înregistrat succese în ultimii ani, ci si poezia. Paul Doru Mugur a prezentat volumul si generaţia contemporană de poeti români: tinerilor poeţi nu le pasă cum sunt clasificaţi, ei se înscriu mai mult în curentul neo-realist, abordând un stil minimalist, abstract, conceptual. Este prima antologie de versuri ale tinerilor poeţi români publicată în engleză.

Cele 60 de poezii din volum apartin poeţilor tineri ai generatiilor ’90 si 2000, multe din ele fiind deja publicate în engleză în reviste internaţionale, ceea ce arată că poezia românească a intrat deja în curentele internaţionale. Ruxandra Cesereanu, Mugur Grosu, Dan Coman, Marius Conkan sunt câţiva din poeţii a căror poezii au fost citite. Poeţii Adina Dabija si Ştefan Bălan, cu versuri în antologie si prezenţi la eveniment, au citit câteva din poeziile lor. Actorii Aaron Schroeder, Caitlin McInerney şi Caroline Gombe au citit în română si în engleză poezii alese de organizatori, pentru a lăsa publicul să guste puţin din versurile cuprinse în volum. Poeziile vorbesc despre imediat, abordează subiecte banale – camara, borcane, o punga de plastic, o strada din Bucuresti, dar privite din unghiuri exceptionale, cu un ochi postmodernist.