GABUREAC-Sergiu-wb

GABUREAC-Sergiu-wbCu ploile astea diluviene învăţăm multe despre muşchii şi oasele noastre. Mai puţine ştim despre ce este în cea mai dură casetă a unei fiinţe. Construită pe baza unor tehnologii abia astăzi desluşite, dar neaplicate cu succes nici cei de la NASA, care afirmă că ştiu doar principiile, cutia craniană are misiunea de a păstra intact centrul de comandă al fiinţelor de pe Terra. Cu  creier mai mult sau mai puţin dezvoltat, în funcţie de misiunea primită. Eşti şobolan, ai dotarea pentru şobolan. Nici la oameni lucrurile nu sunt mai complicate. La prima vedere. Toţi avem un creier de cca 1360 gr., cu cca o sută de miliarde de neuroni.

Nu te pui cu socotitorii!

Din capacitatea sa de stocare, homo sapiens sapiens actual, utilizează, maxim, o zecime. Unii, evident specialişti, merg până acolo încât pun creierul masculin, mai presus decât cel feminin. În greutate. În realitate!?… Dar ce mai contează o sută de grame în plus sau în minus? Ştim cu toţii că nu aici este problema.

Pogorârea Sfântului Duh este una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii. Poate cea mai importantă! Practic, atunci a început implementarea unui proiect gigantic de civilizare a unei părţi importante a omenirii. Creştinismul.

Cum au putut cei 12 Apostoli să fie recunoscuţi şi, mai ales, crezuţi? Acum şi misterul acesta îşi pierde din aură. Acum pare, oarecum, simplu. În laboratoarele lumii se fac tot felul de experimente. Hollywood-ul, pe fază, ca de obicei, îşi dă periodic cu presupusu’. Televiziunile fac circ cu progeniturile supradotate ale planetei.

Textele religioase, cât şi cele laice fac tot felul de trimiteri. O abureală generală pluteşte, fiecare autor/religie urmărindu-şi propriile interese. Cum, şi unii şi alţii, nu aveau cum să-şi explice concret marile evenimente, pentru simplu motiv că ştiinţa a fost şi este ceea ce vrea Managerul General al programului actual să ne arate, mulţi au utilizat cuvinte, prin care, de-a lungul mileniilor, au manipulat masele, dovedindu-şi în cele din urmă neştiinţa. Două mii de ani ne-au trebuit, nouă, pământenilor, să aflăm misterul naşterii lui Iisus. Nu că l-ar fi ascuns cineva. Azi procedeu medical aplicat în clinici ultra specializate.

Două mii de ani înseamnă ceva! Ştiinţa a făcut ceva progrese, dar, încă, foarte departe de informaţiile biblice, pe care le interpretăm tot la nivel de poveşti, pilde, legende, basme. Pe zi ce trece aflăm, fără a ne mai mira de confirmările date de istorici, arheologi, medici, ingineri, cercetători, informaticieni, aviatori, fani ai OZN-urilor, cu privire la tehnologii pe care credeam că omenirea le-a descoperit recent. O sută-două sau de zece ani, când de fapt distanţa e de câteva mii, zeci de mii de ani, provenind din alte programe divine.

Existenţa lui Dumnezeu nu poate fi pusă la îndoială. Probleme sunt doar cu unii dintre slujitorii Lui pământeni. Din toate religiile. De harul primit şi cum este folosit. Ceea ce e cu totul altceva. Cine crede că se trage din maimuţă e doar o problemă de familie. Nici nu are rost să-l contrazici.

Pogorârea Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli, în Ierusalim, a avut loc în cea de-a cincizecea zi de la Înviere. Transferul s-a făcut wireless, aşa cum se aprinde şi lumină la Sf. Paşti. Atenţie! Doar la cel creştin ortodox.

Atunci a avut loc upgrade-area, instalarea memoriei suplimentare, celor 12 apostoli. Harurile cu care au fost dotaţi au făcut din aceştia oameni neînfricaţi, cunoscători ai învăţăturilor Mântuitorului, buni comunicatori, ştiutori de limbi străine, geografie, medicină, imuni la boli, rezistenţi la intemperii ş.a.m.d. Au fost oameni simpli, nu întâmplător aleşi aşa, dar cu dotări native, care puteau permite îmbunătăţirea hard-ului şi acceptarea noilor soft-uri.

Primul exerciţiu practic de evenghelizare l-a făcut Sf. Apostol Petru imediat după  pogorârea Duhului Sfânt. În aceeaşi zi. Predica sa a dus la constituirea primei comunităţi de cca 3.000 de evrei care credeau în Hristos. La fel s-a procedat cu toţi ceilalţi aleşi, numărul lor trecând de 70 de Apostoli. Aşa cum s-a întâmplat şi se întâmplă pe toată planeta, cu alţi semeni civilizatori, trimişi periodic: Buddha (Siddhartha Gautama), Confucius (Kong Fu Zi), Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur, Grigore (Nazianzus), Mahomed, Da Vinci, Jules Verne, Nikola Tesla…

Fiecare îşi poate alege propriile exemplificări. Ce a urmat s-a scris în mii de pagini, câteva geniale, dând naştere la tot felul de interpretări şi evenimente, multe departe de porunca primordială Iubeşte-ţi aproapele!

N.B. Minunea se întâmplă, de fapt, în mod curent, cu orice prunc, care primeşte, în luna a a patra, Sfântul Duh. La un nivel standard. Vai, a mişcat!  Din acea clipă, omul are totala libertate de a-şi completa folderele în funcţie de propria voinţă, moşteniri genetice, împins/ajutat/asistat/educat de mama, tata, bunica, bunicul, educatoare, învăţătoare, diverşi profesori, prieteni, în funcţie de continent, ţară, loc natal, interese etc. Unii l-au şi cântărit. Se ceartă şi acum dacă are 0,01 sau 21 sau 23 sau 69,5 grame. Câtă precizie ! Atâta nebunie!

Ultima oră!

a. Ne-am procopsit! Asteroidul 7986, supranumit recent România, aflat pe o traiectorie bine stabilită, ca orice confrate, se află între planetele Marte şi Jupiter. Ni se dau asigurări că roca spaţială nu prezintă niciun pericol pentru Terra. Doar preşedintele statului cu acelaşi nume. Prin declaraţiile şi apucăturile sale tot mai ciudate. A se vedea exerciţiul de mârlănie exersat la adresa ministrului de externe plus declaraţiile halucinante privind propria ţară, cu prilejul vizitei turistice şi de prietenie la Chicago. E clar că devine, pe zi ce trece, un potenţial pericol atât pentru ţara pe care a avut-o la degetul mic timp de aproape şapte ani, cât şi pentru statele europene.

b. Campania electorală pentru locale se cantonează tot mai mult pe javre. Câte sunt, pe cine muşcă, ce facem cu ele! Tot mai mulţi merg pe ideea creării unor spaţii, undeva în afara localităţilor, dotate cu tot ce trebuie.

Pungile se vor înmulţi, cu siguranţă, după Rusaliile ortodoxe. Până atunci ceva bătăi, înjurături, bannere, pliante, fluturaşi, pliciuri, brichete, CD-uri şi multă, multă gălăgie! Programe? Firave de tot. Ca şi cele pentru atragerea fondurilor europene. Polonezii au trecut de sută de miliarde de euro? Şi mai vor.