wracademy

In 2009, Academia Recordurilor Mondiale (World Records Academy) a omologat “Luceafarul” lui Mihai Eminescu drept cel mai lung poem de dragoste, cu 98 de strofe.

wracademyPe site-ul oficial al World Records Academy, se mentioneaza ca poezia lui Eminescu “poate fi descrisa simplu (ca pentru generatia You Tube de astazi) ca o combinatie intre “Pe aripile vantului”, datorita caracterului romantic, “Star Trek”, pentru elementele de science fiction, si “Love Story””. In baza acestor argumente, cei de la World Records Academy spun despre “Luceafarul” ca poate fi considerat atat un poem romantic, cat si unul modern, al mileniului trei, informeaza Newsin.

World Record Academy, fondata în SUA, se prezinta ca fiind principala organizatie mondiala care atesta stabilirea unor recorduri mondiale. Potrivit organizatiei, performantele omologate ca recorduri sunt selectate de un comitet international format din fosti sportivi, ziaristi si reprezentanti ai unor institutii guvernamentale. World Record Academy este membru al National Geographic Society si are printre partenerii sai companiile Google, You Tube si Amazon.

World Record Academy nu are nici o legatura cu Guinness World Records, care a lansat, în 1955, faimoasa Carte a Recordurilor, publicata in prezent în peste 100 de tari. Cei de la Guinness World Records se recomanda, la randul lor, ca fiind autoritatea mondiala recunoscuta pentru omologarea recordurilor mondiale.