monica

De vorba cu Monica Gabor, in Bucuresti.

monicaEste vara, caldura, umezeala. Ce inseamna pentru un foto model anotimpul verii? Se schimba dieta, se schimba programul de fitness, sau este o perioada de relaxare?

Sunt de parere ca alimentatia trebuie sa tina pasul cu anotimpul. Este bine pentru organism si este bine si pentru planeta. Consumand alimente de sezon, emisiile de dioxid de carbon produse in urma transportului se reduc substantial.

Dieta de vara trebuie sa se adapteze la temperaturile ridicate, la umiditate si la nevoie organismului de a avea resurse pentru a-si mentine constanta temperatura. 

Fie ca este vara, fie ca este iarna, procesele de termoreglare ale corpului uman sunt mari consumatoare de energie. Evit cafeina si bauturile carbogazoase, alcoolul si excesul de zahar. Toate acestea accelereaza diureza, adica eliminarea de apa din organsim. Pierderea de apa implica si pierderea de minerale, ceea ce aduce prejudicii organsimului, mai ales sistemului cardiovascular, tubului digestiv si rinichilor. 

Merg la sala de sport in fiecare zi, pentru mine toate aceste lucruri nu fac parte dintr-o dieta, sunt de fapt un stil de viata.

Ai avut de-a lungul timpului colaborari cu diferite case de moda si fotografi renumiti. Care este cea mai frumoasa experienta? Dar cea mai hazlie?

Am ocazia sa colaborez cu oameni din intreaga lume, am mereu parte de experiente interesante. Mi-e greu sa spun care a fost cea mai frumoasa, fiecare eveniment, fiecare prezentare e speciala in felul ei. Daca e sa rememorez o experienta memorabila, atunci trebuie sa vorbesc despre Italia. Acolo am avut cateva prezentari de moda si sedinte foto extraordinare. In momentul in care pasesti pe scena o mare de blituri te imortalizeaza, sunt practic sute de fotografi in fata ta care incearca sa prinda cel mai bun cadru. Este un moment magistral.

O experienta hazlie nu imi amintesc. Scuze:)


Ce inseamna sa lucrezi intr-o tara straina? Ce inseamna o zi de lucru in viata unui foto model?

Sunt mai multe aspecte ale acestui subiect. Am sa iti fac o lista cu ceea ce consider ca ar fi o parte din avantaje. Oportunitatea de a invata o limba straina. Nu exista o metoda mai buna si mai eficienta de a invata o limba straina decat cea de a studia in tara in care este vorbita limba pe care vrei sa o inveti. 

Oportunitatea de a-ti largi orizonturile. In strainatate ai ocazia sa inveti diferite aspecte despre lume, aspecte pe care nu le-ai fi putut afla acasa. Cand ma intorc acasa vad lumea dintr-o perspectiva mult mai complexa decat as fi crezut ca este posibil. Oportunitatea de a cunoaste alte culturi. Diferentele culturale reprezinta de fapt mai mult decat diferente de limba, mancare sau obiceiuri. Adevaratele diferente vin de undeva de dincolo de vizibilul imediat si influenteaza modul de intelegere a lumii. Nu le poti intelege dintr-o carte sau o emisiune TV. Doar daca mergi intr-o tara straina pentru o perioada mai lunga poti sa intelegi cu adevarat o noua cultura.

Oportunitatea de a castiga esperienta de viata.

Un mediu complet nou poate fi atat infricosator cat si atractiv.Te gasesti in situatii care sunt noi pentru tine. Sunt de parere ca este o ocazie excelenta sa inveti sa te adaptezi si sa actionezi intr-o maniera eficienta, sa descoperi noi puteri si aptitudini, sa invingi provocarile si sa rezolvi problemele. Acestea sunt abilitatile pe care le gasesc foarte utile in viata.

Te vei intoarce in SUA, ce planuri de viitor ai, si ma refer aici la colaborari, proiecte.

Am mai multe proiecte, dar datorita agendei mele de calatorii trebuie sa imi restrang participarea la joburile pe care mi le permite prezenta in America.  In iunie ar fi trebuit sa pozez pentru noul catalog al Lorenei Sarbu. De asemeni urmeaza o serie de activitati de promovare a bauturii Mr. Pink a carei imagine sunt. Am foarte multe lucruri de rezolvat intr-un timp atat de scurt. Sunt in fiecare zi la scoala, studiez in continuare engleza la Beverly Hills Unified School, m-am apropiat foarte mult de profesoara mea, doamna Esther F. Caporale, ea mi-a insuflat dorinta de a citi cat mai multe carti in engleza, mi-a explicat ca acesta este unul dintre secretele invatarii riguroase a unei limbi straine. Pana acum am citit in limba engleza Fitzgerald,Hemingway, Coelho si multi altii. Intr-adevar, de cand frecventez aceste cursuri, engleza mea s-a imbunatatit considerabil, gratie mediului de acolo. Imi ocup mult timp si cu actiuni caritabile pentru copiii cu sindromul Down si autism, la actiunile de organizare ale unor evenimente in vederea adunarii de fonduri pentru acesti copii cu deficiente: lansari de carte, competitii sportive, turnee de golf.

Intr-adevar, acum imi concentrez mai mult energia pentru punerea bazei afacerii cu bauturi naturale si sanatoase. Este un drum lung, avem multe lucruri de pus la punct pana sa incepem propriu-zis, dar pentru niste castiguri mari trebuie sa depui foarte mult efort si timp.

Madalina Corina Diaconu