5 alimente cu beneficii semnificative pentru sanatate

5 alimente cu beneficii semnificative pentru sanatateCiuperci pentru stimularea metabolismului

Vitamina D este “regele” substantelor nutritive. Un studiu a aratat ca nivelurile normale de vitamina D imbunatatesc musculatura si ajuta muschii sa lucreze eficient. Nivelurile normale de vitamina D au dus la o rata mai mica de obezitate, diabet de tip 2, boli de inima, hipertensiune arteriala, osteoporoza si anumite tipuri de cancer, dar se estimeaza ca cel putin 75% din adolescentii si adultii din SUA au niveluri insuficiente de aceasta vitamina.

Acest nutrient cheie nu se gaseste in mod natural in multe alimente. Vitamina D este cunoscuta sub numele de “vitamina soarelui”, deoarece lumina soarelui declanseaza producerea ei in corp. Din pacate, nu ne putem baza pe soare.

Radiatiile ultraviolete cresc vitamina D in ciuperci, iar cercetatorii au descoperit ca adultii care au mancat constant ciuperci, timp de 12 saptamani, expuse la lumina soarelui, au aratat o crestere a nivelului de vitamina D in sange, ca si in cazul in care luau suplimente.

Puteti consuma ciupercile in diferite moduri: cu orez, pe gratar, sote.

 

Mango ajuta la reducerea tesutului adipos din organism

Mango este bogat in vitaminele A si C. De asemenea, contine antioxidanti care s-au dovedit a contribui in mod semnificativ la combaterea inflamatiilor care duc la diferite boli. Un studiu a aratat ca aceste fructe pot ajuta la reducerea grasimilor si scaderea colesterolului, precum si un bun control al glicemiei.

Se pot adauga la piureuri sau cereale. De asemenea, se pot utiliza impreuna cu mancaruri savuroase, cum ar fi fructe de mare la cuptor sau la gratar. Pentru un desert sanatos incercati briose cu mango.

 

Strugurii lupta cu grasimea abdominala

Numeroase studii au constatat ca antioxidantii puternici gasiti in struguri, numiti flavonoide, reduc riscul de boli de inima, prin relaxarea vaselor de sange. De asemenea, ajuta la prevenirea colesterolului “rau”, care duce la probleme ale arterelor.

Un studiu nou de la Universitatea din Michigan, a constat ca un amestec de struguri rosii, verzi si negri, nu numai ca maresc apararea antioxidanta, dar, de asemenea, reduc inflamatiile si grasimile de pe abdomen.

Putem manca struguri atat in stare proaspata cat si folositi atunci cand preparam diferite mancaruri, cum ar fi salate, cereale integrale etc.

Mure pentru protejarea creierului

Aceste fructe ajuta la reducerea obezitatii, nivelului de insulina si trigliceride, dar, de asemenea, pentru a combate bolile de inima, cancer, hipertensiune arteriala si osteoporoza. Un studiu nou a constatat ca murele ajuta la curatarea creierului de toxine.

<a href=”http://www.bucatarulpriceput.ro/mure.html” target=”_blank”>Murele</a> proaspete contin unele dintre cele mai bune arome pe care le putem adauga in dieta noastra. Le putem consuma in salate sau la micul dejun.

 

Sfecla rosie pentru scaderea tensiunii arteriale

Sfecla este bogata in vitamine, minerale si antioxidanti. Studiile au demonstrat ca sfecla rosie poate ajuta la imbunatatirea performantelor atletice si sporeste rezistenta.

De asemenea, un alt studiu a aratat ca persoanele cu tensiune arteriala crescuta care consuma aproximativ 240 ml de suc de sfecla rosie, inregistreaza o scadere a tensiunii arteriale.