Ro.Stage.theatre.teatru.de.nord.satu.mare

Ro.Stage.theatre.teatru.de.nord.satu.mare

Ro Stage Theatre impreuna cu Teatrul de Nord Satu Mare si asociatia culturala Transfestsilvania Theatrum va invita in luna aprilie la spectacolul de teatru “Frumosul, Desteptul si Uratul” in regia lui Sorin Oros. Teatrul de Nord Satul Mare a raspuns invitatiei Ro Stage Theatre de a veni la Chicago si iata ca acestia  vor onora cu prezenta sustinand doua spectacole pe 17 si 19 aprilie la Stan Mansion.

Info si rezervari la: info@rostagetheatre.org
www.RoStageTheatre.org

 

“Acest text diferă destul de mult de celelalte scrieri dramatice ale mele. Este un text „uşurel”, aş spune chiar naiv. Dar, aşa după cum ştin, „textul este doar un pretext” şi pornind de la acest truism am încercat să facem un spectacol „de actori”. Adică un spectacol în care mâna regizorului să nu se vadă… asta, mai ales, și, deoarece, el, regizorul nu există. Nu există în acest spectacol, pentru că în altele, ho-ho-ho, el există şi, adesea, există degeaba… Un spectacol fără biciclete atârnând de la ştangă, fără tomberoane şi rame de tablouri care să umple scena inutil şi aiuristic, fără lumini obscure, fără imagini a la Dali, fără apă multă, multă, multă… pe scenă, fără decor, fără costume… doar cu noi, actorii. Un spectacol în care actorii să joace. Doar să joace! Să înveţe un text pe care, mai apoi, să-l spună în faţa spectatorilor. E, dacă vreţi, o apropiere de teatrul de revistă şi de stend up comedy. Nu există personaje bine conturate, ele nu au consistenţă, nu au „carne”. Nu au drame cehoviene şi nici romantism shakespearean. Au doar un ambalaj care poate fi încărcat de consistenţa actorilor… E simplu! Sau nu?!

            Am ales să introduc în text poezii de-ale lui ION PRIBEAGU, deoarece acest mare umorist român, poate, uitat de unii, este un bijutier al genului revuistic. Este păcat să nu fie adus în faţa publicului în detrimentul divertismentului ieftin şi porcos care a invadat, ca o molimă, „democraţia artistică” a ultimilor ani – vreo 24- , ani democratici şi atât de sublimi, încât ar fi putut lipsi cu desăvârşire…

            Este un spectacol de divertisment care, tangenţial, aduce un elogiu evreilor – prin poezia lui ION PRIBEAGU şi prin muzica lui GIORA FEDMAN. Doresc să-i mulţumesc, pe această cale domnului Andrei Mihalache, cel care mi-a uşurat periplul muzical, cu sugestiile sale şi care m-a făcut, astfel, să-l cunosc pe GIORA FEDMAN. Pentru ION PRIBEAGU îi mulţumesc mamei mele care m-a educat în spiritul cărţii” declara Sorin Oros, directorul teatrului din Satu Mare.