afis

afisCE-AR FI DACĂ AR FI one-man-show cu Ștefan Ruxanda, se va juca în premieră pe scena festivalului “United Solo Theatre Festival” din New York la data de 23 septembrie 2014. (Theatre Row, 410 West 42nd Street, New York City). 130 de piese de teatru de pe șase continentele au fost selecționate în ediția din acest an a festivalului.

 

Teatru non-verbal, dans, improvizație – un stand-up fără cuvinte – „Ce-ar fi dacă ar fi”.

În cele câteva tablouri ale spectacolului, personajul – un artist al unui timp suspendat – încearcă să-și îndeplinească menirea sa fundamentală: de a aduce un zâmbet pe chipul privitorilor, de a lumina și de a bucura sufletele oamenilor care s-au oprit să-l vadă. Desigur, ca orice artist, el va face tot ce-i stă în putință pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea. Joacă totul pe o singură carte: „dar din dar se face Rai!”

„Un discurs artistic impresionant prin mobilitatea de spirit și spontaneitate, prin vecinătatea și reversibilitatea filoanelor de umor și amar, (…) o iconografie consacrată ipostazelor așteptării, dar și scurgerii ireversibile a timpului peste vieți și destine.” (Ion Parhon)

 

Spectacolul a participat în festivaluri interne și intermaționale:

2012 – „Ariel Inter Fest” (Rm. Vâlcea), Festiavlul de Teatru Scurt (Oradea), Festivalul de Comedie (Galați), Festivalul „Zile și Nopți de Teatru European la Brăila” (Brăila), „Isola dei teatri” – Sassari, Italia.

2013 – Premiul pentru „Cel mai bun One Man Show” în cadrul Galei Star – Bacău, 2013

2014 – Festivalul “Phantomfest”, Vranje, Serbia

 

2014 United Solo, cel mai mare festival de teatru solo din lume, sărbătorește anul acesta al 5-lea sezon. Biletele sunt puse in vanzare la Theatre Row box office, 410 West 42nd Street, New York, NY 10036, sau prin telefon 212.239.6200 și comenzi online  telecharge.com