logonou

logonou

Teatrul de pe Lipscani vă invită la prima ediţie „Fest pe Lipscani”, 12-21 septembrie, dedicată lui Horaţiu Mălăele. Această nouă manifestare teatrală se constituie într-un maraton teatral inedit, alcătuit din 10 spectacole de teatru şi 2 proiecţii de filme, pe parcursul a 10 zile. Teatrul de pe Lipscani este o instituţie ce şi-a deschis porţile în septembrie 2013 şi are ca obiectiv principal promovarea valorilor teatrului românesc, dar şi lansarea pe piaţă a tinerilor artişti, creând, astfel, o adevărată pepinieră teatrală. Din dorinţa de a construi o diversitate în domeniul artelor spectacolului, instituţia menţionată pune bazele unui nou festival de teatru: „Fest Pe Lipscani”.

„Fest Pe Lipscani” este un festival aflat, în stagiunea 2014-2015, la prima ediţie şi marchează începutul acestui stagiuni. În plus, dorinţa organizatorilor este de a dedica fiecare ediţie câte unui mare artist din domeniul teatral (actor, regizor sau dramaturg). Astfel, ediţia I îi este dedicată lui Horaţiu Mălăele, cu atât mai mult cu cât în acest an se împlinesc 40 de ani de carieră a marelui actor.

În cadrul festivalului, vor avea loc 12 manifestări artistice – dintre care 10 spectacole de teatru şi două filme – pe parcursul a 10 zile. În tot acest timp sunt aşteptaţi peste 5000 de spectatori, pentru care Teatrul de pe Lipscani a pregătit numeroase surprize, printre care şi câteva momente de teatru stradal, pentru atragerea unor potenţiali noi spectatori pentru stagiunea următoare.

Astfel, Teatrul de pe Lipscani vă primeşte ÎN VALEA CU PARFUM DE FLORI ŞI ZUMZET DE ALBINE, alături de MĂSCĂRICIUL HORAŢIU MĂLĂELE cu care, trăncănind CÂTE-N LUNĂ ŞI ÎN STELE, veţi trece PODU’ până la CAFENEAUA „La Muse”, unde veţi sta la o mică bârfă despre FEMEIA CARE ŞI-A PIERDUT JARTIERELE şi de unde veţi putea privi NUNTA MUTĂ cu REVIZORUL ei rus, sfârşită cu FUNERALII FERICITE. Iar dacă aţi descifrat SCRISOAREA şi sunteţi gata să gustaţi LECŢIA de teatru pe care vi-o oferim, vă invităm să alegeţi, în loc de o cină banală, într-una din multele cafenele din jur, celebrul nostru DINEU CU PROŞTI.