confdiaspora2

confdiaspora2

     A inceput la Bucuresti, conferinta: “Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”, care va avea loc in perioada 21-24 septembrie 2010. Aceasta conferinta continua seria intalnirilor dintre comunitatea stiintifica romaneasca din tara si cea de peste hotare inceputa in anul 2008. Organizata sub sloganul “Chemarea la Nationala a Cercetatorilor Romani din Diaspora” conferinta isi propune sa creeze un spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatorii romani din tara si cei din afara granitelor ei.

     Printre participantii la deschiderea conferintei s-au numarat domnul Daniel FUNERIU, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Adrian Curaj, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetarea Stiintifica si doamna Raluca Van Staeden, cistigatoare a medaliei de aur la salonul de inventii din Geneva, desemnata “cea mai bună femeie inventator”, cercetatoarea care a creat senzorul ce poate depista rapid cancerul.

     Pe parcursul lucrarilor conferinrtei, vor fi organizate discutii pe domenii de competenta si in zone de deschidere in care exista potential si expertiza romaneasca, precum chimia, fizica, matematica, ingineria, stiintele socio-umane si economice, biologia, stiinta mediului, medicina, biotehnologii, arta si arhitectura. Scopul acestor evenimente stiintifice este acela de a crea premisele realizarii unor colaborari internationale inter- si trans-disciplinare de anvergura si de a contribui la cresterea vizibilitatii si impactului international al rezultatelor stiintifice romanesti.