NADIA-AFIS-wb

NADIA-AFIS-wbFundaţia Nadia Comăneci împreună cu Asociaţia Viaţa Copiilor va susţine campania „Suflet pentru România”, inţiată de prof. Mihaela Şerban, prin organizarea unui teledon pentru strângerea fondurilor necesare dezvoltarii campaniei.

 Campania «Suflet pentru România», lansată la finalul anului trecut, în cadrul «Galei Umanităţii», îşi propune să strângă fonduri pentru sprijinirea copiilor străzii, orfani şi abandonaţi, prin crearea şi susţinerea unor centre de adăpost şi eduare dedicate acestora.

 „În faţa unei campanii precum «Suflet pentru România» nu poţi rămâne indiferent, pentru că ar însemna să întorci spatele unor copii neajutoraţi, pentru care şi o alinare constituie un sprijin extraordinar. Şi am încredere că, organizând acest teledon, vom putea să le oferim acestor copii mai mult decât o vorbă bună, să le oferim o casă, o masă şi un mediu familial în care să crească frumos. Pentru mine, în viaţa există o dimensiune esenţială pentru a te simţi cu adevărat împlinit: solidaritatea umană. Familia şi prietenii reprezintă puncte-cheie în traiectoria personală şi profesională. În măsura în care ai reuşit să-ţi consolidezi aceste coordonate viaţă, să te înconjori de dragoste şi încredere, e imposibil să nu iradiezi, să nu comunici, la rândul tău, lumii, dragoste şi încredere. Pentru noi şi pentru toţi cei care sunt alături de noi, ele pot fi rezumate într-un triptic: generozitate, graţie, gratitudine. De aceea, sper să fiţi alături de mine în susţinerea acestui proiect, pentru că numai împreună utem oferi o şansă acestor copii”, a declarat Nadia Comăneci.

 Teledonul va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie şi se va bucura de prezenţa unor personalităţi din lumea sportului şi showbiz care, timp de 4 ore, vor răspunde la apelurile celor care vor dori să facă  donaţii, orice sumă fiind binevenită. Vedetele şi-au exprimat deja dorinţa de a face donaţii pentru copiii abandonaţi şi orfani, iar sumele colectate vor fi făcute publice la finalul teledonului.

 Totodată, în cadrul acestui eveniment, vor fi scoase la licitaţie câteva tablouri donate de Alexandra Nechita, cunoscută la nivel mondial drept Micuţa Picasso, precum şi alte obiecte oferite de vedete internaţionale, banii oferiţi pentru acestea urmând să fie folosiţi pentru derularea campaniei „Suflet pentru România” şi a altor proiecte sociale iniţiate de Fundaţia Nadia Comăneci.

Evenimentul va fi susţinut de instituţii publice şi private, precum şi de oameni de afaceri din România şi se va bucura de promovare în presa scrisă, radio şi tv, urmând să fie transmis în direct pe un post naţional de televiziune.

Conturile deschise de Fundaţia Nadia Comăneci pentru strângerea fondurilor destinate campaniei „Suflet pentru România” vor fi făcute publice de reprezentanţii fundaţiei înainte de eveniment şi vor rămâne la dispoziţia celor interesaţi şi după încheierea teledonului.

 

Fundaţia Nadia Comăneci

 Fundaţia Nadia Comăneci este o organizaţie apolitică, nonguvernamentală şi nonprofit, înfiinţată la iniţiativa celei mai mari gimnaste a sportului românesc. Urmând modelul Nadiei Comaneci, o personalitate simbol a succesului, fundaţia care îi poartă numele îşi propune să încurajeze, să sprijine şi să promoveze performanţa, atât în sport, cât şi în alte domenii de activitate, militând pentru o viaţă de nota zece pentru toate vârstele.

Campania Suflet pentru România

Campania «Suflet pentru România» doreşte ocrotirea copiilor într-un mediu rezidenţial sau în centre speciale prin oferirea unor mese, asigurarea vestimentaţiei şi a tuturor lucrurilor necesare creşterii unui copil în condiţii demne. În timpul şederii într-un astfel de centru, copiii, vor creşte într-un mediu de viaţă decent, vor desfăşura activităţi educative cu educatori şi asistenţi sociali, eliminând totodată riscurile unei vieţi fără adăpost.