CORNUTIU-Gavril-2-WB

CORNUTIU-Gavril-2-WBReţelele de crimă organizată de tip mafiot au un obiectiv fundamental, dincolo de care nu există pardon: banii, sub orice formă, pe orice cale. Pentru aceasta fac escrocherii, înşeală, fură, atacă, tâlhăresc, omoară, exploatează orice viciu uman etc., orice pentru bani. Reţelele de crimă organizată au oamenii lor, dar uneori au nevoie de intermediari. Dacă vrei să fraudezi ai nevoie de oameni în guvern…

Crima organizată s-a perfecţionat în crimă economică orice escrocherie de ordin financiar direct sau indirect, care duce la sărăcirea şi la suferinţa unor pături largi de populaţie sau a unor popoare întregi. Unul dintre domeniile predilecte ale mafioţilor din toate timpurile a fost construcţia de drumuri. Urmează construcţiile în general, salubrizările etc., tot ceea ce ulterior nu poate fi evaluat decât cu o marjă enormă de aproximaţie. După ce ai terminat un drum, cine îţi poate calcula foarte exact câtă excavaţie, transport, zile de muncă, beton etc… Niciodată nu ajungi la capăt. Nu poţi evalua decât prin comparare cu alţii mai oneşti. Atenţie! Nu oneşti, ci mai oneşti.

Şi acum să ne întoarcm la ale noastre. Înainte de 1989, constructorii români făceau autostrăzi în Turcia. Brusc, după 1989, nu se mai pricep şi tot brusc turcii, care n-au fost în stare să construiască la ei acasă, construiesc autostrada principală din România. Da, dar la cel mai scump preţ pe km de asfalt din lume, cu un contract “care nu poate fi desecretizat”. Măi, fir-ar să fie, adică îmi iau banii din buzunar şi o să-i ia timp de decenii din buzunarul copiilor mei şi al tuturor românilor şi nu avem dreptul să ştim pe ce şi cum ne iau banii. Sunt de vină escrocii mafioţi sau ticăloşii care ne-au vândut? Ştiţi cine a semnat? Staţi aşa şi miraţi-vă! Banii sunt ai românilor, care nu au de lucru, îşi iau lumea în cap, iar firma care ne tâlhăreşte cu autostrada a construit tronsonul Cluj-Napoca – Turda doar cu muncitori turci şi… macedoneni, iar în rest – 5% români.

Cine conduce această ţară? Ce grijă are de români? În fiecare noapte acei daci turco-macedoneni goleau toate rezervoarele de benzină şi motorină, pe care le umpleau dimineaţa pe banii românilor, iar ce furau noaptea vindeau ziua, rotunjindu-şi greţos-turceşte veniturile. La tronsonul Suplacu de Barcău, acei mulţi stâlpi pentru viaduct, care au costat spre 100 de milioane de euro, sunt fisuraţi. A-i lăsa aşa înseamnă un pericol imens, adică, la un moment dat, prin efectul vibraţiilor generate de rulajul maşinilor şi al intemperiilor (îngheţ, dezgheţ), autostrada se va prăbuşi cu maşinile de pe ea cu tot. Distruşi, cine va suporta paguba? Tot românii? Să-i întrebăm pe guvernanţi.

Tronsonul proaspăt contractat Câmpina-Braşov este cel mai scump din istorie pe km de asfalt – 80.000.000 euro!! Afirmativ din cauza muntelui, dar atenţie! Inginerii drumari susţin că, din contră, muntele oferă o bază sigură de piatră şi că ar trebui să fie mai ieftin km de asfalt decât la deal, adică decât restul autostrăzii, pentru că toată Transilvania, Crişana, Sălajul sunt deluroase. Ce ziceţi? Cine a semnat? Pentru cât? Parcă ziceau că ei nu au făcut privatizări dubioase.

Recent, au fost scoase la licitaţie şoselele Oradea – Arad şi Oradea – Satu Mare. Cine credeţi că a câştigat? Două firme străine, care au în ţară câte un apartament, un calculator şi câte o secretară. Da! Citiţi bine. Ei vor subînchiria lucrarea proştilor de români, care vor lua 80-85% din banii plătiţi de noi, iar firmele căpuşă care îşi vor concedia şi secretarele vor încasa 15-20% din banii noştri. De ce? Cine a semnat? Nu sunt bani în ţară? Dl Berceanu dă afară mii de oameni pentru că nu are bani. Zău! Se duc pe şosele şi autostrăzi? Dl Boc aruncă în şomaj 18.000 de angajaţi din învăţământ? Cheltuiţi banii pe şosele, domnule prim-ministru! Frumos şi profitabil început de domnie în Fanar!

Ce ziceţi de ultimul anunţ? De la Bechtel vor fi daţi afară toţi românii care lucrează la autostradă. Vor rămâne doar turcii şi alţi muncitori aduşi din lumea largă. Banii sunt ai milioanelor de români, care se umilesc căpşunărind prin Europa şi ai celor cu salarii mici din ţară. Cu banii noştri, ne discriminează umilitor. Îşi bat joc de noi. Sunt banii noştri şi avem dreptul să cunoaştem conţinutul exact al contractului cu Bechtel şi numele celor care l-au semnat. Nicio chichiţă avocăţească nu ne poate interzice dreptul de a şti ce se face cu banii din buzunarele noastre. Au această ţară şi acest popor o conducere? Au conducătorii o minimă demnitate?

Doresc şi cred că fiecare român doreşte “desecretizarea” contractelor de construire a autostrăzii şi a şoselelor. Până când vor dormi românii iar alţii vor juca tontoroiul pe pieptul lor? În rest, nu putem decât să constatăm că oriunde şi întotdeauna construcţiile şi reparaţiile de drumuri şi şosele au fost un vânat râvnit de toţi mafioţii, dar nu oriunde şi nu oricând mafioţii au vânat în ţara nimănui.