EERC Boston este o fundaţie      non-pro­fit dedicată promovării copiilor români de excepţie cu posibilităţi materiale reduse. Crezul fondatorilor asociaţiei este că adolescenţa timpurie are un rol crucial în dezvoltarea psihică, intelectuală şi morală ulterioară a tinerilor şi petrecerea unei veri în SUA poate avea un impact deosebit de pozitiv asupra lor. Fundaţia angrenează copiii într-o serie de activităţi care nu ar fi alfel accesibile lor în România. Aceste veri de neuitat, după cum mărturi­sesc fondatorii fundaţiei pe situl lor pot nutri în inimile şi minţile acestor elevi aleşi să participe în program, idealuri superioare şi pot să-i propulseze  într-o viitoare carieră de succes.
Cum funcţionează programul EERC? Procesul de înscriere este deschis tuturor copiilor români cu vârste între 12 şi 15 ani care vorbesc limba engleză la un nivel ridicat şi provin din medii sociale dezavantajate; în plus ei trebuie să demonstreze formal o anumită maturitate intelectuală şi emoţio­nală. Programul este deschis tutu­ror copiilor din România, EERC Boston cooperând cu fundaţii locale cum ar fi fundaţia Aspera Braşov.
Cum se organizează selecţia copii­lor? Procesul de selecţie pentru program consistă din prezentarea unui eseu, recomandări de la profesori, un interviu personal ideal luat chiar în casa elevului aplicant la care se adaugă formularul de înscriere prezent pe situl ww.eercboston.org
Numărul de burse variază de la an la an. În 2009 EERC Boston a oferit 4 burse pe perioada verii, anul acesta organizaţia oferă 6 burse.
Cine se ocupă de program? Programul este coordonat de directorul executiv Daniela Floru care poate fi contactată la adresa  dfloru@eercboston.org şi la întrebări vă poate răspunde directorul de programe Michelle Ciurea la adresa mciurea@eercboston.org