Gabi Dorobantu este unul dintre ultimii romantici adevarati care rezista pe meterezele muzicii romanesti,un sentimental cu ratiune( definitia ii apartine) a carui muzica este un balsam pentru sufletele ascultatorilor. Gabi a ales muzica ca fiind cea mai buna forma de exprimare a cuvantului “Te iubesc”, a pledat pentru romantism si lirism si ca dovada sunt cele 200 de piese care se regasesc pe cele patru discuri de vinil si noua CD-uri. Melodii ca “Ochii tai”, ” Hai vino iar in gara noastra mica”, “Niciodata”, “Melancolie”, “Noapte de amor”, “Niciodata” sau ” Sa nu vii iar sa ma cauti” sunt adevarate slagare pe care orice romantic care se respecta le are in colectia sa muzicala. Muzica lui Gabi Dorobantu emana romantism si lirism si este o marturie vie a succesului sau si cu siguranta aceste slagare vor dainui in timp si spatiu.
Gabi Dorobantu isi iubeste publicul si nu a acceptat niciodata sa cante melodii care nu-i spuneau imic, din respect pentru public, dar si pentru ca nu a vrut sa faca doar exercitii muzicale.
De cativa ani artistul s-a retras intr-o zona idilica, la Cornu, langa Sinaia, unde desi nu exista o gara mica, in schimb exista aer curat si liniste.Acum cateva zile l-am sunat pe Gabi sa vad ce mai face un artist iubit de public, unul dintre ultimii romantici ai momentului, care inca incita sufletele sensibile, care apreciaza acest gen de muzica care nu se erodeaza deloc in timp, ba dimpotriva, precum vinul, devine mai cautata si mai gustata de publicul iubitor de muzica, care gaseste timp pentru o muzica de calitate.
V.V: Alo, Gabriel Dorobantu?
G.D: Alo , da …eu sunt!
Viorel Vintila: Salut Gabi! Sunt Viorel Vintila… Spune-mi te rog ce mai faci si cu ce te mai ocupi…am inteles ca ti-ai retras “amabasada” la Cornu, langa Sinaia, intr-o zona idilica si linistita…e cumva o gara mica prin zona?
Gabriel Dorobantu: Salut! Trebuia sa fac acest lucru pentru ca desi sunt bucurestean si stiu ce inseamna un oras mare, cautam un loc linisit si cu aer curat si intr-adevar pot sa spun ca alegerea facuta nu a fost rea. Este si o gara mica, probabil este un destin, este o gara la Breaza care insa este aproape o ruina si este pe cale de desfiintare. Insa cand prietenii ma viziteaza , cea mai apropiata gara este cea de la Campina, unde eu ii astept si ii iau cu masina acasa la mine.
V.V:Cum arata o zi obisnuita din viata ta acolo la Cornu?
G.D: Ca orice zi obisnuita din viata unui om, cu mese regulate si sanatoase, cu putina gospodarie in jurul casei.Traiesc ca un om obisnuit care nu considera ca faptul ca am un statut de artist mai cunoscut ar trebui sa traiesca altcumva…deoarece pierzi relatia cu lumea, cu tine insuti si lucrul acesta te impiedica sa fii sincer atunci cand gandesti.
V.V: Cum ti se pare noua generatie in comparatie cu generatia ta?Stim cu totii ca multi din generatia ta s-au pierdut, sau mai bine zis au fost abandonati si lasati intr-un raft virtual prafuit de catre casele de discuri si de mass-media.
G.D: Eu nu vreau sa compar. Sigur ca lumea se schimba, timpurile sunt altele si trebuie sa ne aliniem timpurilor de acum…incercam sa fim pe placul publicului, unii dintre noi reusim,altii nu…nu-i obligatoriu sa facem generatia de acum sa ne inteleaga, fiecare are o deschidere catre lume pe care o primeste prin educatie si datorita pregatirii.Sa speram ca generatia de acum este pregatita sa ne inteleaga si pe noi.
V.V: In strainatate cantaretii de varsta a doua si a treia inca umplu sali de spectacole si sunt foarte iubiti de public, pe cand la noi…e ca la noi…iar multi dintre artistii din generatia mai veche sunt trasi pe linie moarta. De ce acolo se poate, iar la noi, ba?
G.D: Probabil ca acolo industria muzicala exista cu adevarat, impresarii de acolo nu sunt trogloditi, sunt oameni cu stiinta specacolului si cu stiinta de a fabrica vedete pentru public si in folosul publicului.Conteaza foarte mult sa stii sa muncesti …din nefericire multi din organizatorii si managerii de spectacole din Romania nu prea stiu sa munceasca sau nu stiu cu ce se “mananca” un spectacol.
V.V:Spune-mi te rog ceva despre tine care nu prea este stiut de marele public…si aici ma refer la tabieturi, hobby-uri, mici secrete etc…
G.D:.Pot spune ca eu nu prea am secrete…imi place sa ma intalnesc cu prietenii mei de-o viata, bem o cafea impreuna, nu-mi place sa-mi petrec timpul la petreceri care dureaza mai mult de 2-3 ore pentru ca mi se pare o pierdere de timp. Eu beau putin de felul meu….si prin urmare nu stiu ce sa discut dupa 2 pahare de vin pentru ca mi se pare ca totul devine ridicol si oamenii vorbesc mai tare decat ar trebui…imi place sa citesc ….stau insa departe de calculator si de lumea virtuala pentru ca in afara informatiilor pe care ti le poate oferi cred ca-ti suceste putin mintea si poate provoca dependenta.De asemenea imi plac calatoriile si din cand in cand o iau si pe mama mea in deplasari sau in strainatate si mama este foarte fericita.Pe langa casa ca orice om trebuie sa am o pisica sau un caine….si nu sunt de rasa, sunt vagabonzi si pacat ca nu stiu sa vorbeasca caci cred ca mi-ar multumi pentru ca le-am facut o viata fericita!
V.V:Probabil, ca si Mihai Constantinescu, iubesti si cainii vagabonzi,nu?
G.D:Avand in vederea ca am un caine pe care l-am luat de pe strada atunci cand m-am mutat la Cornu, cred ca exista dragoste si pentru cainii vagabonzi.
V.V: Care crezi ca sunt ingredientele unei cariere de succes si ce sfat ai da unuia care acum ar incerca sa urmeze o cariera muzicala?
G.D:Ca sa ai o cariera de succes trebuie sa ai talent, trebuie sa stii sa muncesti si trebuie sa ai fler. Nu toate cantecele pe care vrei sa le inregisrezi sau care ti se ofera pot sa-ti asigure succesul.Succesul trebuie sa fie cladit pe munca, pe gust si pe pasiune, altfel nu poti sa reusesti.
V.V:Ce planuri pentru viitorul apropiat ai si ce ti-ai dori cel mai mult sa se intample in viata ta de acum incolo?Stiu ca ai lucrat in teatru, nu-i asa?
G.D:Am lucrat o perioada cu Teatrul Constantin Tanase, am facut divertisment si teatru de revista…am inceput sa scriu momente comice pentru prietenii mei actori de la teatru si mi-au spus ca am talent si umor si chestia asta m-a incurajat si chiar am primit comenzi de la televiziuni sa fac prologuri sau sa scriu pentru actori.Vis-a-vis de muzica, nu vreau sa mai fac CD-uri si sa oblig publicul sa cumpere CD-urile mele pentru ca muzica se fura de pe Internet si eu nu vreau sa muncesc ca sa-mi fie furata munca.
V.V: Prietenul nostru comun, Gigi Gheorghiu, mi-a spus ca ai un umor deosebit si ca in compania ta rade si se simte excelent….asa ca nu ma surprinde ce mi-ai spus acum.
G.D:Asa spun ei si chiar m-am convins si eu ca am replica si ca am un spirit critic destul de dezvoltat ca sa pot sa fac oamenii sa rada atunci cand am o parere.
V.V:Este posibila o cariera in domeniul umorului?
G.D: Nu poate fi vorba de o cariera in acest moment…daca aveam 20 de ani poate alta ar fi fost situatia.Acum insa ma gandesc cum sa fac un concert frumos cu orchestra asa cum ar trebui sa faca un cantaret cu experienta ca a mea…din nefericire nu gasesc sprijin si intelegere pentru acest lucru, prin urmare trebuie sa renunt.
V.V: Gabi eu iti doresc multa bafta, sanatate si succese pe toate planurile. Te rog sa transmiti un mesaj iubitorilor de muzica in general si fanilor tai in special.
G.D:Multumesc mult asemenea. Cred ca fiecare trebuie sa-si asculte muzica pe care o intelege si in care se regaseste. Cei care asculta muzica mea, poate ca se regasesc in cantecele mele si se bucura mai mult decat altii.Eu le doresc tuturor gandurile cele mai bune, sa aiba succese in viata, bani multi si celor care sunt foarte tineri daca pot sa-si faca o carierea stralucita avand un ideal extraordinar pentru viata. Cei care iubesc muzica mea ma pot gasi si in virtual pe adresa www.gabrieldorobantu.ro , unde pot asculta muzica mea si afla mai multe informatii despre mine.