cap-cronica-300x145

cap-cronica-300x145“Cronica Timpului” nr. 1, noua publicaţie, apărută sub egida UZPR, director general Doru Dinu Glăvan, redactor şef Rodica Subţirelu, a fost lansată luni, 9 februarie 2015, la Institutul Cultural Român, cu ocazia seratei „Eminescu, jurnalistul”.

Realizată prin colaborarea unor entuziaşti jurnalişti, cu diverse specializări profesionale, constituiţi în susţinători fondatori, publicaţia se adresează societăţii civile, propunându-şi oglindirea evenimentelor culturale, sociale, de istorie naţională, prezentarea valorilor culturii şi spiritualităţii româneşti din ţară şi din diaspora, în diferite genuri publicistice.
Primul număr cuprinde o pagină omagială dedicată Nemuritorului Mihai Eminescu, la împlinirea celor 165 de ani de la naştere, un îndemn spre cultura autohtonă, pe care îl transmite noul Mitropolit al Banatului, Ioan, de profesie român,un amplu interviu cu gen. dr. Emil Străinu, pe tema „ Cine doreşte reorganizarea Europei şi destrămarea României ?! ”, alte pagini care o prezintă pe doamna Ioana Ungureanu, o remarcabilă personalitate a culturii române, profesor universitar, muzicolog, etnomuzicolog,soprană, regizor teatral-muzical, inginer de sunet. Tot în numărul inaugural, între alte subiecte de real interes, consemnăm titlurile „Timpul care devorează „, „Poezia unei iubiri pierdute „, „Serviciul Naţional de sănătate, cea mai preţioasă instituţie în Regatul Unit al Marii Britanii ” sau ” Dragobetele „, ziua în care se iubeşte cel mai curat şi intens mod, în stilul dulce românesc.
Revista îşi propune o misiune educativă, cu acută preocupare, promovarea unor tinere talente, dar şi a protagoniştilor cu cariere de succes, semnalarea apariţiilor editoriale şi nu în ultimul rând a creaţiilor literare de calitate. Fără îndoială că îşi găsesc locul, în paginile publicaţiei, tradiţii naţionale prilejuite de sărbătorile religioase, sau istorice şi în egală măsură, alte evenimente de interes major.
Evitând manifestarea opţiunilor politice, colaboratorii işi impun o atitudine civică corectă, obiectivă , elegantă şi civilizată în tratarea temelot, abordând standardele internaţionale. Este modul în care toţi colaboratorii înţeleg să-şi respecte statutul profesional, calitatea intelectuală şi modul de a-şi pune expertiza şi darul scrierii în slujba interesului concetăţenilor.In acest fel, raportarea la marile valori culturale ale naţiei este modalitatea de a întreţine un nivel de exigenţă nu numai profesională dar şi morală.

Colectivul redacţional poate fi contactat la adresa cronicatimpului@gmail.com.

Clementina Timuş / UZPR