1. În comunităţile din lumea întreaga (Globul pământesc) candidaţi la alegeri pentru funcţii în guvernele locale, regionale ca şi pentru cele statale şi federale. Cum? Faceţi-vă cunoscuţi ca buni cetăţeni şi intraţi ori formaţi organizaţii politice cu drept de a participa la alegeri. Apoi împărtăşiţi experienţa dumneavoastră pozitivă.

 

  1. Folosiţi limba română ca mijloc de comunicare în familie ca şi în grupuri sociale cu vorbitori de limba română. Limba noastră are o gramatică mai bogată decât alte limbi vorbite si scrise ceea ce îi permite să aibă o descriere nuanţată a comunicării. Plus faptul dovedit că învăţând profund limba maternă te ajută să înveţi mai bine şi mai repede alte limbi scrise şi vorbite ca şi conceptele şi modelele ştiinţifice.

 

  1. În ultimii ani au fost descoperite multe dovezi ale existenţei vechii noastre culturi dacice. Documentele si documentarele sunt online (pe Internet). Cu cât studiaţi mai mult despre cultura noastră cu atât veţi avea posibilitatea de a distinge între autentic şi neautentic.

 

  1. Frumuseţile patriei noastre sunt la mare căutare. Doresc să le împărtăşiţi şi să vă împărtăşiţi din ele. Când a vizitat ţara noastră, Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o „Grădina lui Dumnezeu.” Cu siguranţă că a avut motive serioase să o numească astfel. O profesoară doctor în medicină remarca versul „“Ca şi din ţara cu râuri şi piatră” din poezia mea “Unirea cea mare” (Publicată în Literatură şi Artă # 11 din 17 martie 2016). Dânsa îmi spunea că vizitând întreaga Europă, nu a văzut atâtea râuri ca la noi în România.

 

  1. Luaţi aceste îndemnuri ca sentimente de binecuvântare a naţiei române mondiale despre care simt că se trezeşte. Odată, fiind în Statele Unite ale Americii, un preot român ortodox mi-a spus despre trecerea dincolo a unui enoriaş român de aici. Îl cunoştea de mulţi ani şi-l auzise vorbind doar în engleză. După ce l-a împărtăşit ultima oară, românu – american a spus Tatăl Nostru în limba română şi a trecut dincolo.

 

AMIN!

 

Forumul Românilor de Pretutindeni cu sediul în Toronto, Canada

(World Wide Romanian Forum)

 

Consiliul de Administraţie:

Academician Nicolae Dabija – Preşedinte Onorific

Chişinău – Republica Moldova

Dr. Nicholas Andronesco – Preşedintele Executiv (Autorul)

Stamford, Connecticut, Statele Unite ale Americii

Poet Iacob Istrate-Cazacu – Vice Preşedinte

Toronto, Canada

 

Pentru comunicare folosiţi:

worldwideromanianforum@gmail.com

scoala.romana@yahoo.com

math.physics2@gmail.com

 

Români! Transmiteţi apelul pretutindeni pe toate mijloacele de comunicare:

radio, TV, Facebook, e-mail, ziare, reviste, viu grai, conferinţe, etc