iulian

iulianIulian Urban are 33 de ani şi este cel mai tânăr senator din România. Din bilanţul activităţii sale reiese că a avut 90 de iniţiative legislative, 61 de declaraţii politice, 7 întrebări, 43 de interpelări, 327 luări de cuvânt în plen. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, iar ulterior specializările International Association of Commercial Collectors (IACC) şi  Asset Buyers Division (ABD). Este membru în mai multe asociaţii profesionale din America de Nord şi Preşedintele Asociaţiei de Asistenţă pentru Consumatori.

Senatorul Iulian Urban deţine un blog personal, foarte bogat în informaţii, accesat zilnic de mii de cetăţeni. Cu ajutorul blogului, senatorul de Ilfov ţine legătura cu românii; informează publicul despre activitatea şi preocuparile sale politice; îşi exprimă opiniile şi poziţia faţă de problemele care preocupă naţiunea sau un număr limitat de cetăţeni.

În loc de felicitări pentru iniţiative şi activitate, senatorul Iulian Urban este ironizat de “Revista 22” din România, care-i acordă nota zero la purtare. Autoarea articolului “Senatorul Urban: un tânăr surmenat”, afirmă ca blogul senatorului “dă pe afară” şi este de părere că într-o ţară civilizată, Iulian Urban ar fi fost exclus din partid pentru intervenţiile sale excentrice şi nerespectarea liniei partidului. Gurile rele spun că Rodica Palade de la Revista 22 este prietena europarlamentarului Cristian Preda. La comanda lui Cristian Preda aţi scris mizeria aceea de articol, doamnă? V-a deranjat personalitatea puternică a senatorului de Ilfov sau faptul că nu ţine cont de interesele de partid când pune degetul pe rană?

Stimată doamnă, în opinia dumneavoastră, care dintre fosilele politice de la Bucureşti şi somnoroşii din parlament este demn de nota zece la purtare? De unde ştiţi dumneavoastră ce preocupări, intervenţii şi comportament au senatorii din alte ţări? Ce aţi face dumneavoastră dacă aţi fi aleasă senator?

Din moment ce comportamentul senatorului Urban este demn de nota zero la purtare, rezultă că dumneavoastră, în calitate de senator, aţi dormi liniştită în papucii statului şi v-aţi preocupa exclusiv de afacerile personale, aşa cum fac majoritatea covârşitoare a aleşilor poporului. Cum aţi vota dacă opiniile dvs. personale ar fi diferite faţă de ale colegilor de partid, dar ar coincide cu opţiunile alegătorilor care v-au trimis în “Casa Ţării”? Cu certitudine, aţi  pune interesele partidului înaintea opţiunii alegătorilor, din teama de a nu fi exclusă din partid!

Jurnalista sus numită ne oferă mai multe argumente, potrivit cărora senatorul Iulian Urban merită nota zero la purtare şi excluderea din PDL. Doamna ne informează că senatorul de Ilfov: “găseşte util să preia vocea acelor bucureşteni care cer închiderea cluburilor şi a localurilor din Floreasca”. Stimata colegă, nicăieri în ţările civilizate oamenii nu umblă în stare de ebrietate prin oraş (ca în Romania!) şi nu există baruri, cluburi şi localuri la toate colţurile de stradă. Probabil domnul senator a observat excesul de baruri şi cluburi din Floreasca. Ce e rău în asta? Sunteti proprietara unui bar/club din zonă şi initiaţivele domnului Urban vă strică afacerile?

În parcul Herăstrău, de pildă, existau mai multe biblioteci frumoase. Au fost evacuate şi în locul lor sunt astăzi baruri! La fel, multe biblioteci de cartier au fost închise, iar în locul lor sunt cârciumi. În Bucureşti bibliotecile sunt astăzi o raritate. E păcat că biblioteci bune au avut această soartă. Din fericire, încă mai există Biblioteca Metropolitană, dar mă mir că nu s-a închis şi aceea, pentru că nu mai are cititori. Oamenii stau la bar sau în club. Deci dacă vrei să iei o carte împrumut, nu prea mai ai de unde, poate doar să o cumperi de la anticariat ori librărie.

Un alt argument pueril folosit de jurnalista în cauză, prin care încearcă să ne convingă că senatorul Urban este inamicul public numărul unu, este că Iulian Urban condamnă adulterul. Revolta cucoanei cu condeiul este paradoxală şi curioasă pentru un formator de opinie! Cam asa era şi-n Sodoma şi Gomora. Vă recomand să mai puneţi mâna pe câte o carte, de exemplu Biblia.

Asistăm de ani de zile la degradarea morală şi umană a românilor. În ţara noastră familia nu mai reprezintă de multă vreme “celula de bază a societăţii” aşa cum este în toate statele occidentale civilizate. A fura şi a minţi reprezintă trambuline către succes, iar celelalte porunci biblice sunt luate în râs. Probabil că este şi acesta un motiv pentru care lucrurile merg din rău în şi mai rău în România.

Ştim că în România legea este numai pentru proşti. Asistam neputincioşi la degradarea continuă a societăţii româneşti, iar formatorii de opinie şi liderii nu mai fac nici ei excepţie. Ştim ca mass media din România promovează până la intoxicare modele umane deformate, pseudo-cultură, manelişti, femei fatale şi şmecheri care s-au îmbogăţit prin diferite furturi legale şi inginerii financiare.

În lipsa unei educaţii solide (a se vedea rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat, de pildă), în lipsa unor valori sănătoase şi a eticii profesionale – integritatea, cinstea şi onoarea sunt demodate, iar valorile tradiţionale au fost înlocuite cu modele noi: lichele, Don Juani, mitocani şi parveniţi; mincinoşi, profitori, târfe de lux care se dezbracă pe posturile TV la ore de maximă audienţă ş.a.m.d. Obscenităţile, vulgarul, violenţele fizice şi verbale, pornografia şi toate comportamentele suburbane ţin prima pagină a tabloidelor româneşti şi sunt subiectul buletinelor de ştiri zi de zi. Într-un asemenea mediu, nu mai este de mirare că adulterul a devenit un trend.

Argumentul forte al ziaristei damboviţene este că senatorul de Ilfov “se declară a fi de dreapta, dar, din hărnicie(?), ajunge la extremă.” Exemplul pe care ni-l oferă dumneaei este de-a dreptul hilar: “Urban însă merge cu surmenajul mai departe şi înfruntă Constituţia: propune introducerea pedepsei cu moartea & castrarea în unele cazuri speciale (pedofilie, viol).” Iar în susţinerea propriilor idei, jurnalista foloseşte declaraţia PDL-istului Sever Voinescu: „Declaraţiile lui Urban sunt periculoase şi excentrice, fără legătură cu PDL”.

Din câte îmi amintesc eu din cartea de istorie (dacă o mai fi valabilă, pentru că acum se predă istoria alternativă a României), Vlad Ţepeş a reuşit să facă ordine în ţară prin legi extreme, aspre şi crude. Cu românii se pare că doar acestea funcţionează!

Jurnalista Revistei 22 are o curioasă pierdere de memorie vis a vis de dl. Sever Voinescu, implicat alături de Roberta Anastase în falsificarea votului din Camera Deputaţilor. Probabil că neînceperea urmăririi penale asupra celor doi falsificatori este suficientă pentru ziarista 22 ca să-i transforme în “îngeraşi” PDL-işti, în timp ce “criminalul” Iulian Urban lucrează până se surmenează la Senat! Câţi bani a încasat Rodica Palade ca să-l denigreze pe Iulian Urban, unul dintre puţinii reprezentanţi ai noii generaţii de politicieni care are viziune, iniţiativă şi luptă cu adevarat pentru schimbare?

La data de 28 mai 2009 senatorul Iulian Urban ne informa pe blogul său personal că a renunţat la drepturile salariale şi suma forfetară de la Senatul României: “Da, nu mai sunt o povară financiară pentru români şi România. Este decizia mea individuală. Voi susţine cele patru birouri parlamentare din banii mei proprii, având avantajul faptului că, provin din mediul de afaceri.Vedeţi voi, mi-am croit drumul singur în viaţă. Părinţii m-au învăţat să fiu un luptător, astfel încât am început să lucrez de la 14 ani. Am creat de la zero, cel mai puternic grup specializat în colectarea debitelor din România, grupul Urban şi Asociaţii, care acum are peste 1400 de colaboratori şi angajaţi în toată ţara. Am învăţat ce înseamnă valoarea banului muncit, însă am avut ocazia să cunosc greutăţile cu care se confruntă naţiunea. De aceea am înfiinţat Asociaţia www.AsistentaPentruConsumatori.ro Aşadar, am resurse financiare, sunt om de afaceri, şi măcar atât pot să fac şi eu pentru România : să nu cer nimic de la Senat, adică implicit de la români. Îmi permit acest lucru, vreau să dau un exemplu altor colegi, nu vreau să le impun să faca acest lucru, eu considerând că este un privilegiu să pot schimba în bine legile din această ţară. Este un avantaj care trebuie să ne demonstreze că în Parlament ar trebui să ajungă mai mulţi oameni de afaceri.”

Ce notă merită Iulian Urban pentru această iniţiativă?

Câţi bani publici s-ar economisi dacă parlamentarii ar renunţa la salariile şi beneficiile lor?

Câţi dintre actualii parlamentari ar mai candida la funcţii elective dacă n-ar mai avea aceleaşi privilegii?