Bondarici20Ana2010ani

Bondarici20Ana2010ani300 de copii din centre sociale au scris anul acesta scrisori pentru Moş Crăciun. Asociaţia Portico si Fundaţia Vodafone îl ajută pe Moş să ofere celor mici cadourile visate. Moş Crăciun a citit cu atenţie scrisorile primite de la 300 de copii defavorizaţi din Bucureşti şi se pregăteşte să le îndeplinească întocmai dorinţele, impărţind daruri miercuri, 15 decembrie, ora 15.00 la Teatrul de Revistă Constantin Tănase (Calea Victoriei, nr 33). Evenimentul va încheia prima ediţie a proiectului “Scrisori pentru Moş Crăciun”, desfăşurat de Asociaţia Portico în parteneriat cu Fundaţia Vodafone.

Copiii provin din 6 centre sociale din fiecare sector din Bucureşti: centre de sprijin şi consiliere, centre de zi şi centre de plasament de tip familial. Ajutaţi de spiriduşul trimis de Moş Crăciun, copii cu vârste între 7 si 10 ani au scris scrisori colorate bătrânului generos. Angajaţii Vodafone România s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun să îndeplinească dorinţele copiilor: au citit scrisorile, au redactat răspunsuri şi au umplut tolba Moşului cu cadourile cerute de cei mici.

ClassLiving şi RBS România s-au alăturat ca sponsori proiectului “Scrisori pentru Moş Crăciun”. Valoarea totală a cadourilor depăşeşte astfel 25.000 euro.

“Ne bucurăm că am reuşit să îndeplinim visele acestor copii, împreună cu colegii mei din Vodafone. Dacă fiecare dintre noi şi-ar îndrepta privirea către centrele de plasament sau alte centrele sociale, atunci nu ar mai exista atât de mulţi copii care aşteaptă să le întindem o mână. Trebuie să facem acest lucru permanent, nu doar ocazional. Prin programele pe care le desfăşoară Fundatia Vodafone vine în sprijinul acestor copii, dar şi a altor categorii sociale defavorizate”, Elena Şerban, director Fundaţia Vodafone România.

„Cei mai mulţi dintre copiii din centrele sociale incluse în proiect nu mai scriseseră niciodată o scrisoare Moşului, pentru că nimeni nu i-a învăţat să creadă că visele lor pot deveni realitate. Ne dorim ca aceşti copii să cunoască bucuria Crăciunului şi generozitatea unui Moş care, pentru prima oară, le va aduce anul acesta cadourile pe care ei şi le-au dorit.” a declarat Mario Demezzo, director executiv Asociaţia Portico.

Cei 300 de copii şi angajaţii companiilor sponsor vor participa la serbarea de la Teatrul “Constantin Tănase”, unde Moş Crăciun va fi intâmpinat de cei mici cu cântece, poezii şi dansuri.

Iordache20Gabriela20820aniPrintre cadourile pe care şi le-au dorit copiii se numără rechizite, biciclete, haine şi ghete pentru iarnă, dulciuri, maşini cu telecomandă, jucării de pluş, role, chitare, costumele personajelor preferate din filme de desene animate sau cadouri pentru părinţi şi fraţi. “Câţiva dintre copii şi-au dorit însă şi daruri mai puţin accesibile chiar şi pentru Moş Crăciun: maşini Ferrari, laptopuri, telefoane mobile cu “taci scream” (touch screen)”, spune Mario Demezzo.

Adrian Tănase, 10 ani, i-a scris Moşului:  “Dragă Moş Crăciun, anul acesta am fost la şcoală, am fost cuminte, am scris, m-am jucat cu frăţiorii mei. Îmi doresc o bluză groasă pentru iarnă, o pereche de pantaloni negri

groşi şi o pereche de mănuşi groase, ca să mă duc la şcoală şi să nu-mi fie frig. Aş mai vrea o maşinuţă cu telecomandă, un calculator şi o bicicletă. Dragă Moşule, te iubesc!”

„Dragă Moşule, dacă nu poţi să îmi aduci calculator cu imprimantă, te rog să îmi dai o maşină cu telecomandă şi ghete mărimea 30″, scrie Cornel Stăncioiu, 7 ani, în scrisoarea adresată lui Moş Crăciun.

Vă aşteptăm la Teatrul Constantin Tănase miercuri 15 decembrie, ora 15.00, să vedeţi 300 de copii fericiţi!

Despre Asociaţia Portico

Asociaţia Portico – organizaţie  neguvernamentală, non profit a fost înfiinţată în noiembrie 2010 şi este fondată şi condusă de Mario Demezzo. In cei 6 ani de experienţă în domeniul neguvernamental – ca director executiv al Fundaţiei Principesa Margareta a României (2008 – 2010) şi director de dezvoltare la Habitat for Humanity România (2004 – 2008) Mario Demezzo a strâns peste 2.000.000 de euro de la companii private din România.

Portico are misiunea de a imbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor din Bucureşti – fie că este vorba de persoane defavorizate sau de locuitorii obişnuiţi ai capitalei. Prin proiectele sale, Portico îşi propune să implice şi să responsabilizeze locuitorii Bucureştiului în a-şi asuma comunitatea în care trăiesc: cartier, sector, oraş.

Activitatea Portico este structurată în jurul a 3 direcţii strategice – sănătate, educaţie şi dezvoltare comunitară. Portico este finanţată din sponsorizări oferite de companii private.

Despre Fundaţia Vodafone

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 12 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 10 milioane de Euro, in sute de programe sociale.  Cel mai recent program lansat de Fundatia Vodafone este Voluntar de profesie.

Despre RBS România

În România, banca este prezentă pe piaţă din noiembrie 1995. În prezent, îsi desfăsoară activitatea în 15 oraşe (Arad, Bucuresti, Brasov, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Târgu-Mures si Timisoara) prin intermediul celor 31 de locaţii, dintre care 3 dedicate Royal Preferred Banking, dar si cu ajutorul forţei de vânzări directe. Utilizându-si reţeaua internaţională, banca oferă produse si servicii financiare integrate pentru clienţii săi persoane fizice si juridice. Pentru mai multe detalii despre RBS Bank (România) S.A. vizitaţi www.rbs.ro.

Pentru detalii suplimentare persoană de contact: Mario Demezzo, Director Executiv – Asociaţia Portico Mobil 0745 256769, email mario.demezzo@asociatiaportico.ro