În noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., începând cu oră 18.00, numeroase biblioteci din București și din țara își vor deschide porțile pentru public pentru o seară de cultură, bun gust și creativitate.
Evenimentul se dorește a fi cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România. Inițiată și coordonată de ANBPR și pusă în operă de bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci, NOCTURNA BIBLIOTECILOR este susținută de Fundația IREX România, GMP PR și THECELL.
Fiecare bibliotecă participantă va putea propune propria agendă de activități ce poate cuprinde de la vizite de sedii, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creație, întâlniri cu autori, până la concursuri, expoziții și multe altele.
Creativitatea bibliotecarilor va da măsura acestei campanii și va decide interesul publicului pentru astfel de manifestări.
Programul Bibliotecii Naționale a României pentru seara de 17 noiembrie se va întinde până la ora 22.00 și va consta în:
I. posibilitatea de a vizita expozițiile deschise la parter și mezanin:
Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti între anii 1950-1990 (27 septembrie – 2 decembrie 2012);
Cu Caragiale, de la Washington la Bucureşti. Expoziţie de fotografie şi bandă desenată ( 9 oct-30 noiembrie 2012);
Muzeul deşeurilor – o propunere a Asociaţiei CEDD. 7-30 noiembrie 2012.
II. ora 19.00: UN DIA DE NOVIEMBRE: Seară de chitare solo. Prima parte: recital Tudor Niculescu-Mizil (chitară). Partea a doua: recital Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (chitară). Spectacol in cadrul festivalului Hibernal de chitara, editia a IV-a.
III. acces la salile de lectură, la informații, înscrieri și zona cataloagelor.
IV. Bucureştiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor „Misterele Bucureştilor”de George Baronzi şi „Mistere din Bucureşti” de Ioan M. Bujoreanu (expoziţie virtuală).
Blogul campaniei este accesibil la calea: http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com/