AFIS_CULEGATORII_DE_FOLCLOR1_copy

AFIS_CULEGATORII_DE_FOLCLOR1_copy

“Culegatorii de folclor”! Primul film documentar 3D realizat în România, prima parte a unei trilogii care se lanseaza azi, luni 30 ianuarie, la Cinematograful Patria din Bucuresti. Filmul a fost realizat după scenariul jurnalistei Elena Boholt.

Trilogia românească este dedicată Maramureşului – fascinantul ţinut din nordul ţării. Până la finalul anului vor fi lansate şi celelalte două filme ce fac parte din acest proiect. Prima proiecţie a fost filmată pe Valea Izei, Sighetul Marmaţiei, şi prezintă viaţa unui cuplu tânăr de muzicieni din Maramureş. Filmul va avea peste 20 de minute şi este realizarea unei echipe de profesionişti ai RomânieiFilm. Aceasta a fost coordonată de Gabriel Boholt, regizorul filmului, şi de Marius Iuraşcu, directorul general RomâniaFilm.

„Pregătirile pentru filmări au fost destul de vaste, fiind folosite echipamente tehnice unice în România, specializate pe acest tip de filmare. Toate acestea pentru ca spectatorii să descopere şi filme culturale româneşti 3D şi să se îndrăgostească de Maramureş, un ţinut magic care de ani de zile mă surprinde prin frumuseţea sa”, a declarat regizorul Gabriel Boholt.

Despre Gabriel Boholt
Gabi Boholt este unul dintre cei mai cunoscuţii fotoreporteri ai presei centrale româneşti. Acesta a lucrat de-a lungul timpului la cotidiene precum Evenimentul Zilei, Jurnalul National, Realitatea Romaneasca şi Averea. Acesta este cunoscut pentru că a fost printre primii fotoreporteri români care a realizat materiale de presă în zone de conflict armat precum Transnistria – Tiraspol, Dubăsari, Muntenegru-Potgorica, Kosovo sau Kurdistan-Turcia. Pasiunea sa a rămas fotografia şi a continuat să participe la numeroase expoziţii colective de artă fotografică în România, Austria, Bulgaria, Belgia, Ungaria, Germania şi Spania.

În 2004, el a organizat o expoziţie individuală în Bucureşti, în 2007 a câştigat marele premiu al Salonului International de Umor în Artă de la Bucureşti, iar în 2008 a avut o expoziţie individuală în cadrul Săptămânii Culturale Româneşti din Castellon de la Plana, Spania.

Pasiunea sa pentru Maramureş este cunoscută, el realizând mai multe lucrări fotografice şi cinematografice despre acest ţinut, precum expoziţia „Ignat în Maramureşul istoric” şi scurt metrajul „Pelerinaj în Ţara Oaşului”.