Februarie 2004

* Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a decis o nouă scumpire a paşa­poartelor. Începind cu data de 20 februarie, ta­xele pentru pasaport s-au ridicat la aproape un milion de lei. Costul unui paşaport a crescut de la 610.000 lei la 642.000 de lei, în timp ce taxa consulară va rămâne neschimbată, respectiv de 315.000 de lei. Astfel, preţul unui pasaport va ajunge la 957.000 de lei.
* O familie din Timişoara a fost terorizată de câinele casei, un Pittbul în vârstă de doi ani. Din motive încă inexplicabile, căţelul a devenit agitat, apoi i-a atacat. Bărbatul s-a închis în balcon, iar soţia lui în baia apartamentului, unde ulterior a fost găsită, plină de sânge şi în stare de şoc
* Într-un interviu acordat revistei Dilema Veche, deputatul european, Arie Ostlander, celebrul coautor al propunerii de suspendare a negocie­rilor de aderare a României la UE, a declarat: “Urmăresc în mod special România şi Bulgaria, mă interesează foarte mult de ce au rămas în urmă. Le-am acordat mai multă atenţie şi aşa am verificat impresia că în punctele importante nu s-a înregistrat un progres real, ci o deteriorare. Guvernul actual pare să fie mai corupt decât cel precedent şi, dacă e aşa, trebuie să o spunem limpede”.
* Rodica Stănoiu a declarat la Radio România Actua­lităţi, în emisiunea “Sfertul academic”, că nu-şi dă demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, pentru că nu are motive, dar că e posibil să fie demisă “în orice clipă”.
* La ora actuală, pe plan mondial sunt înregistraţi peste jumătate de miliard de utilizatori ai Internetului, informează un studiu realizat de Nielsen//Net Ratings. În România, statisticile indică zilnic aproximativ două milioane de utilizatori ai Internetului.
* La aproape un an de la instituirea taxei radio-tv, după reglementări peste reglementări şi cozi interminabile la ghişeele Electrica, Guvernul a decis că este momentul să înapoieze banii celor care au declarat pe propria răspundere că nu au televizor.
* Ultimele negocieri dintre ministrul transporturilor Miron Mitrea şi liderii sindicatelor feroviare s-au soldat cu un eşec. Deşi Mitrea le-a oferit sindicaliştilor o creştere salarială de 12Î, fe­roviarii nu au renunţat la greva generală pentru că celalalte revendicări ale lor nu au fost luate în discuţie.