unnamed

unnamedUtilizatorii romani de smartphone-uri pot dona acum fara a scoate bani din buzunar catre organizatiile non-profit pe care le sustin. Acestia trebuie doar sa utilizeze aplicatia Vouch! si sa isi aleaga cauza preferata, respectiv organizatia pe care o sustin. 

Mai Mult Verde, Unicef, Salvati Copiii, SOS Satele Copiilor sunt doar cateva dintre cele peste 40 de cauze din Romania inscrise deja in aplicatia Vouch!, pentru care consumatorii pot colecta cirese, care se transforma in bani redirectionati automat catre organizatia respectiva. In momentul de fata sunt disponibili peste 100.000 de dolari, bani proveniti de la companiile implicate in proiect, precum si din fondurile dezvoltatorului.

Ne dorim sa devenim cel mai mare contributor catre organizatiile din intreaga lume. La nivel mondial, avem deja peste 900.000 de cauze ce pot fi sustinute prin program. In Romania, vrem sa educam publicul si sa le aratam oamenilor ca pot face fapte bune si ca isi pot aduce propria contributie pentru o lume mai buna fara a scoate bani din buzunar. Stim ca situatia economica este grea pentru majoritatea romanilor, tocmai de aceea le oferim alternativa de a dona folosind o aplicatie gratuita.”, a declarat Diana Olar, COO Voucherry.

Mecanismul aplicatiei presupune ca utilizatorul sa isi aleaga cauza pe care o sustine si apoi sa inceapa sa dea Vouch,  actiune similara ”Check-in-ului”. Ciresele colectate la fiecare Vouch reprezinta moneda aplicatiei, care se transforma ulterior in bani, paritatea fiind de 1 dolar la 10.000 cirese.

In general, utilizatorul colecteaza intre 100 si  5000 de cirese la un singur Vouch, insa exista companii care pot dona mai mult atunci cand oamenii viziteaza locatiile lor. Utilizatorul are libertatea de a schimba cauza oricand, astfel ca poate sustine mai multe organizatii pe parcursul utilizarii aplicatiei.

Aplicatia a fost dezvoltata de Voucherry, o companie infiintata in SUA cu o experienta de peste 20 de ani in Cause Marketing. Noul concept pe care Voucherry il propune este CSR-ul interactiv, o noua forma de responsabilitate sociala care implica in primul rand consumatorii in sustinerea organizatiilor care servesc comunitatea. Astfel, companiile doneaza doar in momentul in care consumatorii interactioneaza cu ele, ceea ce inseamna ca fiecare utilizator este constient de efortul companiei si il rasplateste cu vizite in locatiile acesteia , iar cauzele primesc sansa de a obtine mai multi bani pentru proiectele desfasurate, in functie de cat de puternica e legatura cu sustinatorii.