Salonul BD “Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, îşi continuă activităţile la palatal Suţu.
Vineri, 1 august de la ora 19:00, autorul Mihai Ionuţ Grăjdeanu ne va prezenta cea mai recentă carte a sa: “Dacia Preistorică Ilustrată”, prima enciclopedie ilustrată despre formarea și evoluția vieții pe teritoriul României de azi, publicată la Editura Kreativ Pro de Legendele Dacilor şi Asociația Vatra Daciei, sub egida CNR UNESCO.
„Dacia Preistorică Ilustrată” de Mihai Ionuț Grăjdeanu, este o carte pentru copii, legende și adevăruri povestite într-un stil ușor de înțeles: prin ilustrații, acestea fiind de cele mai multe ori un limbaj fără granițe. Moștenirea pe care o avem de la moșii și strămoșii noștri este bogată și frumoasă, dar trebuie să învățăm să ne bucuram de ea și nu s-o ignorăm.
“Dacia Preistorică Ilustrată este o enciclopedie pentru copii şi prezintă cele mai importante descoperiri din preistoria României începând de la două milioane de ani, de la primele fosile umane de pe teritoriul României, până la 12.000 î.e.n. Noi ne adresăm tinerilor și am vrut să prindem o mie de cuvinte într-o ilustrație, să fie mai puțin text și mai multă ilustrație, să atragem copiii și să-i îndreptăm către istorie”, spune Mihai I. Grăjdeanu.
În volum sunt peste 200 de desene color, cartea povestind prin ilustrații și text, începuturile vieții pe teritoriul Daciei străvechi, ajungând până la civilizația danubiană (12.000 de ani î.e.n.). Va urma volumul 2, care va acoperi civilizația gumelnița, cucuteni, hamangia, vinca, vedica, apoi traco-geto-dacii până la civilizația pre-romană.
Pentru „Dacia Preistorică Ilustrată”, Mihai Ionuț Grăjdeanu s-a documentat timp de 3 ani realizând un volum cu un limbaj rapid și ușor de înțeles pentru tânăra generație de azi, considerând ilustrația, cea mai ușoară și directă cale de a ajunge la ei, de a le capta atenția, de a-i dezlipi pentru câteva minute de telefoanele mobile, calculatoare sau televizor.