Scăderea în sondaje a popularității jupânului Dragnea l-a alarmat pe acest ins care se vrea stăpânul inelelor. Intrând la concurență cu Gabriela Firea, primar al capitalei, Președintele penal al Camerei Deputaților și al PSD, a îmbrăcat la Ziua Portului Popular de la NăsăSud un costum specific județului Teleorman: ”Ăsta de pe mine îl am de la străstrăbunicul meu, care a fost HAIDUC”, minți fără jenă oportunistul-haiduc contemporan. „Avem costume care sunt mult mai vechi de 100 de ani. În continuare sunt mulți oameni în județ care știu să le facă, să le coasă, să le mențină. Prin asta vreau să promovez și eu costumul nostru de Teleorman și în general portul popular”. Unde îl promovează, la Bruxelles? În SUA? Sau mai degrabă la proprietățile-i din Brazilia. Costumul de pe el era nou-nouț, fabricat în industria de kitschuri autohtonă. Dragnea a menționat că nu a mai scos de mult costumul din ladă. A venit acum momentul, când se declanșează o campanie electorală prezidențială, urmărind să-l scoată pe Klaus Iohannis de la Cotroceni, înlocuindu-l cu un „mândru de a fi român și ortodox”. Începe campania naționalistă a românismului. ”Vă spun sincer, nu mă interesează foarte mult recordul (?) ci să particip la această sărbătoare a portului popular care este de fapt o sărbătoare a românismului. Mulți ne spun de câțiva ani că nu mai este de actualitate să vorbim de tradiții, obiceiuri, patriotism și să mergem spre globalizare. Eu nu vreau… M-am gândit acum să le fac o surpriză colegilor mei deputaţi şi o să conduc o şedinţă a Camerei Deputaţilor în costum popular”, a menționat liderul PSD. Curat casă de nebuni. Ei, și să vezi, cum a promis, Dragnea a venit la NăsăSud cu membrii ansamblului folcloric ”Burnașul” din Alexandria, îmbrăcați în costume populare. (Nu știm ce înseamnă „burnaș”, spre rușinea noastră, a globaliștilor). Badea de CJ, Radu, i-a oferit în timpul paradei și o pălărie. ”Când a trecut domnul Liviu Dragnea m-am întors cu spatele (foarte rău, s.n.) şi după ce a trecut domnia sa (i-a trecut domnia? Corect era „domnia-sa”, n.n.) a venit la mine unul dintre apropiații domnului Dragnea cu rugămintea: domnul Liviu Dragnea nu are pălărie, îi puteţi împrumuta pălăria dumneavoastră? Mai întâi am ezitat (de ce, băi, Ioane? N.n.)… Apoi i-am făcut-o cadou. După eveniment am sunat persoana care mi-a cerut pentru domnul Liviu Dragnea pălăria mea de „protestatar # rezist” şi l-am rugat să-i transmită preşedintelui PSD următorul mesaj: faceți să existe viitor în România!”, a povestit Florin Ion Bojor, convins că dumnezeu însuși e întrupat în Dragnea.
Binecuvântat tot cu oameni supre-inteligenți, PSD-ul are și un ministru al agriculturii, DAEA, care a spus despre oaie (OAEA) ceva de antologie: ”Oaia avea, sau are, trei producții principale. Oaia nu-i secundară. Are lâna, are mielul, are carnea și, evident, cele de lapte au și lapte. După cum știți, lâna este aruncată, dată foc. („dată foc” e o inovație lexicală probabil de sorginte social-democrată, n.n.) Dar știți de ce e dată foc? Vă dau o informație pentru bagajul tehnic al dumneavoastră, ca să folosiți informația când vorbiți despre agricultura României. Lâna la umiditate trăiește sute de ani! Explicația e că ciobanul stă cu lâna, cu cojocul, pe dinafară. Un singur dușman are lâna. Știți care e? Molia, și aceasta acționează numai la mediul uscat! Țăranul, dacă aruncă lâna în pământ, o învârtește… când cu plugul, când cu discul, când cu semănătoarea, când cu sapa, când cu lopata… o învârtește că ea nu putrezește acolo… Și-atunci țăranul îi dă foc, îi dă foc și nici la foc n-o rezolvă, dom’le. Și-atunci, în acest produs extraordinar care poate fi, am discutat să găsim soluția valorificării în termoizolație (…) Păi, nu-i păcat?! Și în asfaltare se folosește lâna! Eu vă dau un alt exemplu: sunt 12 milioane de oi, au trei kilograme oaia, da? O plapumă cât ar fi? Trei kilograme! Ar fi 12 milioane de plapume în România pentru săraci!”
Dragnea, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, (oaea) au apreciat, luni, în timpul unei vizite în judeţul Olt, calitatea tomatelor româneşti, cei doi arătând că “pământul dă gustul roşiei”. Atât liderul social-democraţilor, cât şi ministrul Agriculturii au mâncat roşii (acestea având culoare social-democrată) în solarul unui legumicultor din localitatea olteană Cilieni. Dragnea şi Daea au gustat din roşiile din prima producţie a acestui an . Deşi soiul este unul adus din Bulgaria, liderul social-democraţilor a subliniat că tomatele sunt româneşti.
Și Dragnea a cuvântat și binecuvântat, cam tot la nivelul intelectual al lui Daea: “Ştiţi la ce spun eu roşie românească? La o roşie care este crescută în pământul acesta. În afară de soi, cel mai important este ce avem în pământ. Puteţi pune această sămânţă (bulgărească, dar Dragnea nu știa chestia asta, n.n.) de roşie, în orice sol din lume şi nu va avea acelaşi gust. Pământul îţi dă gustul roşiei. (Rețineți, PĂMÂNTUL ÎȚI DĂ GUSTUL ROȘIEI! N.n.) O face gustoasă, bogată, parfumată… Roşiile româneşti sunt alea mari, care apar pe undeva prin vară-toamnă”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a muşcat dintr-o tomată de la Cilieni. Daea, a subliniat faptul că solul românesc este cel care ajută la calitatea tomatelor. “Acelaşi soi este diferit în pământul românesc, aici este mai bun ca oriunde”.
Străinii vor să ne otrăvească, a zis Dragnea. “Trebuie să prezentăm public ce conţine o roşie românească şi ce conţin roşiile din alte ţări. Atunci să fie conştienţi, dacă vor să se otrăvească. Există posibilitatea să mănânci ceva curat şi noi cu asta am crescut cu toţii (…) România este inundată, de ani de zile, de roşii din afară şi eu nu-mi permit să cert românii. Eu n-o să cumpăr în viaţa mea o roşie din altă ţară”. Bravos, să ne trăiești, dom` președinte (de CeAPe)! Așa o țară roșie n-a fost România niciodată, decât după alegerile recente. Un grup redus de votanți ne-au dat pe mâna PSD în absența de la urne a majorității țării, ca să ne spună azi că „o copleșitoare majoritate a votat cu noi”. Gunoi. N-am știu că programul partidului social-democrit e unul pentru roșii. În JIUdeţul Olt, peste 1.500 de persoane s-au înscris în „Programul pentru tomate”, aceştia având posibilitatea de a primi de la stat 3.000 euro dacă reuşesc să vândă 2.000 kilograme până la sfârșitul LUMII mai sau în perioada noiembrie-decembrie.
Totodată Dragnea a decis că trebuie să mai reducă din prerogativele prezidențiale ale lui Iohannis.
Printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul a decis ca propunerea pentru preşedinţia Autorității de Reglementare în Comunicaţii să nu mai meargă la Palatul Cotroceni, ci direct în Parlament. Iohannis este supărat pe modul în care Guvernul (de haiduci, n.n.) a decis să-i ia această atribuţie.
„Seamănă izbitor cu speţa ordonanţei 13. Probabil această coaliţie care este la putere acum a vrut să îmi arate mie că ei fac jocul”, spune Iohannis.
Săptămâna aceasta, pesedeii au adoptat o lege legată de Centenarul Marii Uniri (1918-2018). Potrivit acesteia, atribuţia de a conferi decoraţii va fi împărţită de preşedinte cu Guvernul şi cu Parlamentul, chiar dacă au existat şi împotriviri. „Nu discutăm despre un om, discutăm despre instituția președintelui României iar distincțiile le oferă șeful statului român nu președintele uneia dintre Camere”, afirmă Eugen Tomac.
Comisia Juridică a Senatului va relua discuţia despre legea lui Călin Popescu Tăriceanu care îl elimină pe şeful statului de pe parcursul numirii procurorului general şi a procurorului şef de la DNA. „Sper să reuşim să facem un pas înainte în ceea ce înseamnă o reală independenţă a justiţiei”, spune Călin Popescu Tărtăriceanu, preşedintele Senatului.
„Dacă se guvernează doar pentru a arăta că ei (EI, pesedei, n.n.) pot face orice. Asta ştim din capul locului”, spune Iohannis. „Este mai degrabă o problemă de oportunitate. Dacă acum, PSD, fiindcă a ajuns la putere, vrea să schimbe toate legile în care apare preşedintele doar ca să arate că este la putere, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai important şi nici cel mai oportun. Dar orice se poate discuta, dar soluţia trebuie să fie o soluţie pentru România şi pentru români, nu pentru politicienii care acum vremelnic sunt la putere”, spus Iohannis. „Speţa ANCOM seamnă izbitor cu speţa ordonanţei 13. Dacă vreţi să luăm speţa ANCOM, nu a fost nici urgentă, nici importantă. Putea prim-ministrul să vină cu o propunere pentru preşedintele ANCOM, se rezolva cam în 5 minute. Nu a fost nevoie de nicio ordonanţă. Probabil această coaliţie care este la putere acum a vrut să îmi arate mie că ei fac jocul, dar asta am ştiut şi înainte, majoritatea parlamentară face jocul, dar cred că e nevoie să repet ce am mai spus şi ultima dată când am fost în Parlament: Guvernaţi, dar nu oricum, ci bine pentru România şi pentru români. Dacă se guvernează doar pentru a arăta că ei pot face orice, asta ştim din capul locului, nu ajută pe nimeni şi nu îmbunătăţeşte traiul niciunui român. actualul Guvern încă nu a înţeles foarte bine care este rolul său în arhitectura constituţională”, a subliniat preşedintele. Guvernul Grindeanu a adoptat săptămâna trecută o Ordonanţă de Urgenţă prin care a eliminat rolul preşedintelui Klaus Iohannis din procedura numirii conducerii Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii.
Programul pentru tomate continuă, prin eliminarea treptată a președintelui României din toate activitățile/prerogativele sale. Viitor de Dragnea țara asta are.